Najnovije

LAVROV: Povlačenje iz Sirije zavisi od situacije, nema roka

Moskva ne postavlja "veštačke vremenske rokove" za povlačenje svojih trupa iz Sirije, jer taj proces zavisi od situacije na terenu, rekao je Sergej Lavrov.

Lavrov (foto: RIA)

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u intervjuu britanskom Kanalu 4 rekao da Rusija ne voli veštačke rokove. "Dosledno smanjujemo svoje vojno prisustvo u Siriji. Poslednji put smo ga smanjili pre nekoliko dana", istakao je Lavrov.Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u intervjuu britanskom Kanalu 4 rekao da Rusija ne voli veštačke rokove. "Dosledno smanjujemo svoje vojno prisustvo u Siriji. Poslednji put smo ga smanjili pre nekoliko dana", istakao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, ruski predsednik Vladimir Putin je, s tim u vezi, pomenuo da je nešto više od hiljadu vojnika vraćeno u Rusiju, kao i neki avioni i druga oprema.

"Povlačenje ruskih snaga zavisi od situacije na terenu", istakao je šef ruske diplomatije, prenosi Tas.

Lavrov je naveo i da je Rusija, zajedno sa sirijskom vojskom i "patriotskom opozicijom", uspela da spreči Islamsku državu da sprovede svoje planove o osnivanju kalifata.

"Međutim, neki ostaci Islamske države su i dalje tamo, DŽabhat el Nusra je i dalje tamo. Oni sada onemogućavaju punu primenu dogovora o zoni deeskalacije u južnoj Siriji", rekao je ruski ministar.

Dodao je da Rusija u Siriji raspolaže dvema lokacijama gde su njeni brodovi i avioni stacionirani i mogli bi se korisno upotrebljavati još neko vreme.

Putin je juče izjavio da je Rusija povukla 13 vojnih aviona, 14 helikoptera i 1.140 vojnika iz Sirije samo u proteklih nekoliko dana. 

OVDE pogledajte šta se očekuje od susreta Putina i Trampa.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin: Nemamo nameru da napištamo Siriju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA