Najnovije

KAKVA BLAMAŽA SRBIJE: Poslanik i član delegacije Srbije uhapšen zbog krađe u fri-šopu, pozvao se na diplomatski imunitet

Meho Omerović, poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), priveden je na aerodromu u Frankfurtu zbog krađe kozmetike u fri-šopu. Uprkos tome što je ova vest eksplodirala u domaćim medijima, Omerović se u izjavi za domaće medije branio da je u pitanju "samo veliki nesporazum".

Fri šop (Foto: Jutjub)

Incident na aerodromu dogodio se, navodi se u policijskom izveštaju, 30. maja u 9.35 sati u Frankfurtu, a ceo slučaj prijavilo je obezbeđenje prodavnice. Omerović se sumnjiči da je iz fri-šopa hteo da iznese parfem, karmin i kremu, ukupne vrednosti 170,70 evra, a nakon što ga je policija zaustavila pozvao se na diplomatski status. Posle utvrđivanja njegovog indetiteta, pušten je i nastavio je put ka Briselu, a da li će nemačka policija pokrenuti postupak protiv njega, za sada nije poznato.

"Blic" je kontaktirao poslanika Omerovića koji nam je kazao da je zbog stomačnih problema morao hitno u toalet, te zbog toga nije stigao odmah da plati odabranu robu.

Meho Omerović (foto: Medija centa Beograd)

- U pitanju je tragikomična situacija koja je dovela do nesporazuma, a koji je u nekoliko minuta razgovora sa policijom razrešen. Zbog neverovatno neprijatnog zdravstvenog problema i bizarne situacije, proglasiše me međunarodnim lopovom. Da se nešto zaista dogodilo, ta ista policija mi sigurno ne bi pomogla da "bežim" i da prekoredno uzmem avio kartu. Šta da kažem, osim glupost i užasna neprijatnost - rekao je Meho Omerović.

On, međutim, nije objasnio zašto je bilo potrebno da se poziva na diplomatski status, ako se već radilo o nesporazumu.

Omerović je u Brisel otputovao preko Frankfurta kao član delegacije Skupštine Srbije koja je na poziv misije OEBS učestvovala na debati o sprovođenju bezbednosne politike u kontekstu procesa pridruživanja Srbije EU.

Zoran Dragišić, poslanik SNS koji je bio u pomenutoj elegaciji, branio je kolegu sa čijom je strankom u koaliciji.

Foto: JuTjub

Dragišić tvrdi da se Omerović "još tokom leta za Franfurt žalio na probleme sa stomakom".

- Kada smo sleteli i došli na sekjuriti ček, Mehu je i dalje bilo loše. On je ostao tu, a mi smo otišli planiranim letom, dok je Omerović doleteo letom sat vremena kasnije - rekao je Dragišić.

Tek u Briselu su, kaže, saznali za incident.

- Može čovek da misli svašta o Mehu, ali da je lopov, to sigurno nije - tvrdi Dragišić.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Cvijetin Milivojević kritikuje vlast Aleksandra Vučića.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA