Najnovije

OČAJ ME NATERAO: Nišlija prodaje bubreg da plati struju!

Zbog duga od 174.000 dinara, za koji kaže da je izmišljen, Nišlija Stojadin Mitić sa Ledene Stene odlučio je da proda bubreg.

Struja (Foto: Jutjub)

Bez struje i sa bolesnom ženom, oglasio je prodaju preko društvenih mreža, a navodi da je najveća ponuda koju je dobio 6.000 evra. Iz Elektoprivrede Srbije kažu da je sve urađeno po zakonu i da je Mitić više puta otkriven u krađi struje.

Svestan da je prodaja organa protivzakonita, ocenjujući svoju situaciju kao tužnu i žalosnu, Mitić objašnjava da je ovo potez očajnika. Ovaj Nišlija tvrdi da nije krao struju, ali da je pristao da izmiri dug od oko 174.000 dinara zbog supruge koja je asmatičar i neophodan joj je inhalator koji se priključuje na struju.

Mitić kaže da je pre mesec dana platio 35.000 dinara, potpisao ugovor o plaćanju duga na rate, a da je dobio obećanje iz EPS da će mu biti uključena električna energija.

Oni su primili pare, napravili ugovor, posle toga su rekli: "e, sad ne može, moraš da tražiš novi priključak", koji ko zna koliko košta. Ako sam ja pristao da im platim taj dug, koji su oni izmislili kao neovlašćena potrošnja, da bi me uklučili, oni to nisu hteli. Ja sad imam probleme sa suprugom, idem po komšiluku da uključujem inhalator. Dolazila je Hitna pomoć, na baterijsku lampu su davali ženi infuziju. Nije li to očaj? Tužna i žalosna priča - navodi Mitić.

Ovaj Nišlija objašnjava da mu žena ima invalidsku penziju od 14.000 dinara, a da su on i ćerka nezaposleni. Kaže da mu je malo ostalo do ispunjenja uslova za penziju, a da je nekad radio na železnici. Odlučan je u nameri da proda bubreg jer ne želi da rizikuje da, kako kaže, izgubi suprugu.

Ovo je zadnji očaj, muka me je naterala. Zbog supruge. Kako gledam kad počne da se guši, to je haotično stanje. Niti može šta da kaže, niti može da diše - naglašava Mitić.

Od svoje ideje da proda bubreg, ne odustaje. Navodi da mu se javilo nekoliko zainteresovanih, iz Kruševca i iz Vojvodine.

Naći ću, ja ću sigurno da prodam bubreg. Ako ne, ja ću da pristanem da budem kao donator, a ispod stola šta ću da dobijem, to meni niko ne može da zabrani. Moram sve što je moguće da preduzmem da bi nekako spasio porodicu - odlučan je Mitić.

Ipak, nije optimista kako će se njegov slučaj završiti.

Očekujem na kapiju da mi dođe milicija, da me pitaju zašto. I baš tražim da me odvedu, da vidim kolko ću da budem i tu maltretiran od strane milicije. Od strane distribucije sam propao, sad od milicije, ne znam od koga ću još da budem - rekao je Mitić.

Ovaj Nišlija negira da se nelegalno priključio na elektro-mrežu i tvrdi da redovno plaća potrošnju električne energije, 1-2 hiljade mesečno.

EPS: Poštovan zakon, omogućeno mu da plati na rate

Iz Sektora za odnose s javnošću EPS-a kažu da je korisnik u više navrata isključivan zbog duga i otkriven u krađi električne energije, da je zakon ispoštovan, a potrošaču čak omogućeno da obaveze plati na rate.

Poslednja obustava isporuke električne energije bila je u decembru 2013. godine zbog duga od 376.818 dinara. I tom prilikom korisnik je otkriven u neovlašćenoj potrošnji električne energije. Nakon obustave snabdevanja, korisnik se ponovo priključio bez odobrenja, što je otkriveno u kontroli 5. septembra 2017. godine - navode iz EPS.

Na zahtev kupca, kažu iz EPS, nadležni u niškoj distribuciji su ga primili na razgovor, objasnili proceduru utvrđivanja neovlašćene potrošnje električne energije i izdavanja rešenja za ponovno priključenje na distributivni sistem.

Razgovor je bio jako neprijatan uz brojne pretnje i uvrede od strane kupca. Pošto je insistirao na prijemu kod direktora ogranka, koji je na godišnjem odmoru, korisniku je rečeno da zakaže sastanak i da će biti pozvan na razgovor prilikom prvog prijema stranaka - tvrde iz EPS.

Za poslednji slučaj, dodaju iz EPS, obračunata je neovlašćena potrošnja električnu energije u vrednosti 177.667 i kupac je sklopio sporazum o odloženom izmirenju duga, koji za sada poštuje.​​

Međutim, Stojadin Mitić je i dalje u mraku.

Pročitajte OVDE do kada će izvršitelji pljačkati nemoćne?

Izvor: Južne vesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Seča struje samo po zakonu?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA