Najnovije

POBUNA I BUĐENJE NARODA U NEMAČKOJ: Merkelova nas je izolovala, kao svojevremeno Istočnu Nemačku

Alternativa za Nemačku (AfD) započela je u subotu u Augsburgu dvodnevni kongres pozivom kancelarki Angeli Merkel da podnese ostavku i upoređivanjem aktuelnog stanja u Nemačkoj s poslednjim danima Istočne Nemačke.

Govornik na kongresu (foto: printskrin)

„Angela Merkel je podelila vlastitu stranku i zemlju i Nemačku u Evropi izolovala kao Erih Honeker u poslednjim danima DDR-a“, rekao je zamenik predsednika AfD-a Aleksander Gauland pred oko 600 učesnika stranačke konvencije u Augsburgu.

On je primetio da poznati slogan kojim se služe sledbenici AfD-a na svojim protestima protiv izbegličke politike Angele Merkel „Merkel mora da ode“ treba proširiti na kompletan politički sistem u zemlji.

"Čitav aparat, čitav trenutni politički sistem mora da nestane. Angela Merkel pada bez obzira na to koliko lomata rukama“, rekao je Gauland pred oduševljenim poslanicima na kongresu.

On je kritikovao dogovor oko izbeglica na završenom samitu EU i nazvao ga „ispraznim“ i bez sadržaja.

„Sve će biti kao i dosad. Jedino što je dogovoreno je dalje odlaganje rešenja“, rekao je Gauland i poručio kako će se AfD svim snagama boriti protiv nastavka dosadašnje politike prema izbeglicama u Evropi.

AfD je ukazao i na skorašnje izbore u Bavarskoj gde je ova stranka na saveznim izborima CSU, koja u Bavarskoj zastupa demohrišćansku opciju, preuzela velik broj birača. Gauland je pohvalio sadašnji strogi kurs CSU-a protiv izbeglica ali je istovremeno utvrdio da „CSU kopira AfD“ i da će „birači to znati da prepoznaju“.

Na dvodnevnom kongresu AfD, koji je od poslednjih saveznih izbora zastupljen i u Bundestagu jedna od najvažnijih tema je i koncept za budućnost penzionog sistema u Nemačkoj. AfD se zalaže za potpunu privatizaciju penzionog sistema.

Predstavnici desnog krila stranke traže državne subvencije penzijskog sistema ali samo za nemačke državljane.

OVDE pogledajte šta je Merkelova rekla o migrantskoj krizi

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslanik AfD: Merkelova krši zakone i uništava zemlju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA