Najnovije

MISTERIOZNA BOLEST POKOSILA AMERIČKE DIPLOMATE U KINI! Mozgove im napadaju "zvučnim talasima"?!

Američki Stejt department povukao je grupu diplomata iz grada Guangdžou u Kini, zbog zabrinutosti da pate od misteriozne bolesti koja liči na oštećenja mozga, slične onoj koju su pretrpele diplomate na Kubi prošle godine, izjavila je portparolka Heder Nauert.

Kina (Foto: pixabay)

Prema njenim rečima, nakon što je potvrđeno da je jedan zaposleni diplomata imao "medicinski incident", Stejt department je rasporedio tim stručnjaka da posmatra zaposlene u konzulatu i članove njihovih porodica, prenosi Rojters.

- Medicinski profesionalci nastaviće da evaluiraju nalaze kako bi otkrili uzroke zabeleženih simptoma i ustanovili da li su nalazi isti kao oni zabeleženi ili nemaju nikakve sličnosti - navela je ona u saopštenju.

NJujork tajms je preneo u sredu da je najmanje dvoje američkih diplomata povučeno, nakon što su se razboleli slušajući "čudne zvuke" u Kini.

Prošle godine, zaposleni u američkoj ambasadi u Havani i članovi njihovih porodica povučeni su iz te zemlje jer su kod njih zabeležena oštećenja mozga za koja SAD smatra da su uzrokovana čudnim zvucima, a taj slučaj zaoštrio je odnose između Kube i SAD.

Pročitajte OVDE kako je bivši generalni sekretar NATO prognozirao ishod rata između Rusije i Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kineska flota

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA