Najnovije

Građani se izjasnili: Zamrznuti konflikt sa Prištinom

Znatno više od polovine građana, tačnije 63 odsto, smatra da je zamrznut konfilkt trenutno najbolje rešenje za pitanje Kosova i Metohije, a da status KiM neće biti rešen u narednih pet do 10 godina stav je svakog drugog građanina.

Priština (foto: RIA)

Konkretan dogovor gde će i Srbi i Šiptari nešto dobiti ili izgubiti podržava 21 procenat ispitanika, a za sporazum između Beograda i Prištine po svaku cenu izjasnilo se njih 9 odsto, pokazalo je istraživanje agencije "Faktor plus", sprovedeno ovog meseca.

Zbog skorašnjih događaja agencija je u istraživanje uvrstila i pitanje šta bi Srbija trebalo da uradi ukoliko "Kosovske snage" okupiraju sever KiM, a gotovo polovina građana izjasnila se da bi trebalo da upotrebi vojnu silu, bilo na celoj teritoriji, ili na severu. 

Da građani nisu preterano optimistični po pitanju ishoda pregovora između Beograda i Prištine, pokazao je podatak gde 35 odsto njih smatra da Srbija neće normalizovati odnose sa Kosovom, niti će ga priznati. 

Postavlja se pitanje koliko je ovo istraživanje tačno, ako se zna da je istraživanje koje je sproveo Institut za statistiku Evropske Unije, pre mesec dana, pokazao da preko 90 posto građana Srbije ima stav da treba prekinuti sve pregovore sa Prištinom i odbiti bilo kakav dogovor koji bi u sebi nosio bilo kakvo priznanje državnosti šiptarske države na Kosovu i Metohiji.

OVDE pogledajte šta je Putin rekao o situaciji na Kosovu i Metohiji, a srpski mediji prećutali.

Izvor: Pravda/tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić o Kosovu i Metohiji nekada i sada

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA