Najnovije

TAMNI MAČ - NOĆNA MORA ZA AMERIKU! Ovaj bespilotni stelt borbeni avion seje strah (VIDEO)

Novi kineski bespilotni avion lovac koji leti brže od zvuka i za koji stručnjaci veruju da bi mogao da postane noćna mora američkih odbrambenih sistema.

Ovaj bespilotni stelt borbeni avion seje strah (Foto: Jutjub)

O avionu "Dark Sword" (Tamni mač) priča se već godinama, a sada je objavljena i njegova fotografija.
 
Crni sjajni čelični avion ima usisni ventil za vazduh s prednje strane, karakterističan za nadzvučne mlazne avione, što znači da će moći da dostigne brzinu od 1.190 km/č, dok je aktuelna maksimalna brzina bespilotne borbene letelice 480 km/č.

Avion ima vertikalne stabilizatore u zadnjem delu kao američki borbeni avion F22, kako bi se brzo kretao i kako bi se njime lakše manevrisalo.

Zbog toga će verovatno biti korišćen kao lovac, a ne kao izviđački dron ili nosač preciznih raketa kao što je američka bespilotna letelica MQ-1 predator.

"Ukoliko se bude proizvodio u većem broju, u najmanju ruku mogao bi da privlači rakete sa američkih borbenih aviona, a u najboljem slučaju i sam funkcioniše kao lovac", ocenio je stručnjak iz trusta mozgova britanske vojske DŽastin Bronk.

Američki list Drajv, međutim, upozorava da nije poznato kada je fotografija snimljena i ne isključuje mogućnost da je reč o lažnom objektu profesionalne izrade.

Šta je Putin govorio o Kosovu pre tri dana pročitajte OVDE.

Izvor: Dejli mejl

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA