Najnovije

POLITICO: Merkelova svojom migracionom politikom razara Evropsku uniju!

Angela Merkel razara Evropsku uniju i nije nikakav „spasilac Evrope“ niti „savremena Jovanka Orleanka“, ocenio je Politico, američka novinska kompanija čije je sedište u Arlingtonu u Virdžiniji.

Angela Merkel (Foto: Sinhua)

Politico tvrdi da nemačka kancelarka dosledno ugrožava EU svojom migracionom politikom, ne obazirući se na raskole koji se pojavljuju kao posledica. Zato i mnogi njeni saveznici strahuju i zbog njene unutrašnje politike i zbog uticaja koji ima na Uniju.

Američko onlajn izdanje navodi da je nedavno novinar nemačke državne telezije ARD - Malte Piper - pitao Merkelovu da li planira da svojom ostavkom zaustavi raskol u Evropskoj uniji koja je prema njoj neprijateljski raspoložena.

NJen odgovor nije objavilo.

Politico tvrdi da politička elita u Berlinu smatra da su nemačke institucije nedovoljno jake da bi mogle da „sačuvaju Evropu“ i da je Merkelova jedina koja to može uraditi.

U istom komentaru ukazuje da većina u nemačkom establišmentu podržava kancelarku i da će ona zato verovatno pobeđivati u svim unutrašnjim okršajima, pogotovo što niko ne želi da potom bude optužen kao krivac za „uništenje EU“.

Politico naglašava: „Čak i ako Merkelova održi pobede i u Berlinu i u Briselu - rat povodom njene migrantske politike biće nastavljen, a neće biti odložena ni bitka za njenu političku budućnost“.

Pročitajte OVDE kako to Mađari demantuju Merkelovu.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Merkel: Srbija je ključna zemlja regiona.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA