Najnovije

BEĆKOVIĆ: Ono što se dešava mitropolitu Amfilohiju nema nigde na svetu!

Akademik Matija Bećković ocenio je da se ono što se dešava NJegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju ne dešava nijednom jerarhu nijedne crkve na svetu.

Matija Bećković (Foto: Jutjub)

"Kad je mitropolit Amfilohije hirotonisan na Cetinju čestitao sam mu i rekao da ako želi da bude svetac nigde neće naći bolje uslove ni pogodnije mesto. Ono što se njemu dešava ne dešava se nijednom jerarhu nijedne crkve na svetu", rekao je Bećković povodom pokušaja grupe Albanaca da spreči mitropolita Amfilohija da služi Svetu arhijerejsku liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja u Ulcinju.

Bećković je izjavio da je progon mitropolita Amfilohija na delu od kada je došao na čelo SPC u Crnoj Gori i da je "progon dobio svoju kulminaciju koja, takođe, traje".

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena odbornikom Demokratske partije, koja je članica ulcinjske vladajuće koalicije, Hadžijem Sulejmanijem pokušala je da spreči mitropolita Amfilohija da sa sveštenstvom i vernicima služi liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja u Ulcinju.

Da li je pozadina agresije na SRJ dublja nego što se mislilo, pročitajte OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napad na mitropolita Amfilohija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA