Najnovije

OVO MOŽE SAMO RUSKI ČOVEK! Putinov dolazak u Valaam izazvao reakciju Rusa koja nije nepoznata u Ruskoj istoriji (VIDEO)

Ruski predsednika Vladimir Putin stigao je u Valaam dan posle proslave osnivača Preobražensko - Valaamskog manastira prepodnobnih Sergija i Germana. On je ponovo došao u manastir koji je jedan od najpoštovanijih u Rusiji.

Vladimir Putin u Valamu (Foto: Jutjub)

Stigavši u manastir predsednik Putin prisustvovao je ligurgiju koju je u Spaso – Preobraženjskom manastiru služio patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril.  Ovde je predsednik primio svetu tajnu pričešća i razgovarao sa parohijanima, čestitajući im praznik. Putinovo dolazak na liturgiji izazvalo je reakciju jednog prisutnog parohijana koji nije mogao da sakrije svoje ushićenje. On je predsedniku Putinu nekoliko puta sa suzama u očima ponavljao "Hvala Vam", "Hvala Vam". Predsednik Putin nije ostao ravnodušan, pa je  uzvratio zagrljajem i odnosom poštovanja prema prisutnom čoveku, koji je njemu svojstven u ophođenju sa običnim narodom.

U ruskoj istoriji poznato je da je narod oduvek bio pun ljubavi i odanosti Caru, pa je jedna od najvećih događaja u životu svakog Rusa bio da vidi svog Cara. Nekada Car, danas predsednik, ali ovakav događaj potvrda je neuništive veze odanosti Šefa države i ruskog naroda.

Posle bogosluženja Putin je prošetao po teritoriji manastrira u pristustvu patrijahra Kirila.

Putin redovno dolazi u Valaam. Prošle godine on je takođe prisustvovao na molebanu na dan crkovnog praznika prepodobnih Sergija i Germana.

Pročitajte OVDE kako je Rusija odgovorila Grčkoj na proterivanje dvojice ruskih diplomata.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA