Najnovije

MARIN LE PEN: NATO je izgubio svoju svrhu; Rusija treba da pristupi alijansi

Nakon raspada SSSR-a, Severnoatlanski savez izgubio je svoju svrhu, a francuski političar Marin Le Pen predlaže za NATO-a novu misiju: da se bori protiv islamskog terorizma i fundamentalizma. U tom slučaju, napomenula je ona, Rusija takođe treba da bude deo saveza.

Marin Le Pen (Foto: kremlin.ru)

Donald Tramp se sada nalazi u Briselu. Prvo, on će prisustvovati sastanku NATO i pozvati evropske zemlje bloka: platite svoje dugove, platite svoje račune, sami obezbede zaštitu, bavite se svojom odbranom. Ne pokazuje li on ovim pritisak na celu Evropu,  da bi ona izvukla korist iz toga: bavi se svojom odbranom i udružuj se čak i u vojnoj sferi?

- Pored novčanih aspekata - jer, u stvari, zemlje ne ispunjavaju svoje obaveze na potrošnja za odbranu 2 procenta BDP-a, - pravo pitanje je zašto nam je potrebna NATO? Možda bi trebalo da se okupljaju da bi shvatili zašto je NATO to potreban- rekla je Marin Le Pen, lider "Nacionalnog okupaljanja".
 
Ona je još dodala da od raspada SSSR-a, NATO više nema cilj.

- Zar nije moguće sakupiti se i reći: mi ćemo dati NATO-u novu misiju - boriti se protiv islamskog fundamentalizma i terorizma. Evo nove interesenatne misije. I u okviru ove misije, mogu reći, Rusija mora da se pridruži NATO-u. To bi bilo mudro- Kaže Le Pen.
 
Ali to neće reći, jer će se 15. jula u Helsinkiju Donald Tramp sastati sa Vladimirom Putinom, a evropsih zemalje neće biti tamo- zaključila je ona.

Tramp zapretio sankcijama firmama koje ulažu u Severni tok-2, više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Le Penova kod Putina

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA