Najnovije

FRKA U KIJEVU ZBOG ZALUŽNOG: Uhvaćena prepiska visokih oficira

Ukrajina trenutno nema nijednog vojnog lidera koji bi mogao da izvrši nasilno preuzimanje Vrhovne rade, ocenio je bivši poslanik Vrhovne rade i član pokreta "Druga Ukrajina" Spiridon Kilinkarov, navodeći da raste nezadovoljstvo ukrajinskih vojnika zbog smene bivšeg vrhovnog komandanta Valerija Zalužnog i neuspeha vojske na frontu.

Naime, nedavno je objavljena prepiska ukrajinskih visokih oficira, nezadovoljnih političkim rukovodstvom zemlje, koji planiraju da zauzmu Vrhovnu Radu u Kijevu i privuku na svoju stranu druga vojna lica Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo je postalo poznato nakon što su ruski stručnjaci dobili pristup telegram kanalu "Parabelum" u kom su predstavnici elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, Službe bezbednosti Ukrajine i nacionalnih bataljona ozbiljno razmatrali opcije za rušenje aktuelne vlade i komande Oružanih snaga Ukrajine.

"Očigledno je da postoji nezadovoljstvo u ukrajinskoj vojsci, posebno posle smene Zalužnog", rekao je Kilinkarov i dodao da za sada ne vidi ko bi mogao da organizuje vojsku da sprovede proteste.

Deo vojske je verovatno spreman na takav korak, te bi političko rukovodstvo u Kijevu trebalo da bude oprezno, ocenio je bivši poslanik Vrhovne rade.

"Vlasti to dobro znaju. Jedno je kada je vojska u maršu, a drugo kada trpi poraz. Ima ljudi koji su nezadovoljni političkim, vojnim ili kadrovskim odlukama koje donose vlasti", naglasio je Kilinkarov.

Situacija na frontu direktno utiče na političku klimu Ukrajine, objasnio je Kilinkarov i dodao da će neuspeh kontraofanzive uticati na mnoge odluke u narednom periodu.

Udarno! Francuska ulazi u rat: Vojska se raspoređuje na granici Rumunije i Ukrajine

Izvor: Večenje Novosti 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA