Najnovije

ISPRED HRVATSKE AMBASADE U BEOGRADU ČUDO NEVIĐENO: Srbi čestitaju Hrvatima... (VIDEO)

Ko je juče, nakon urakmice Hrvatska - francuska prošao pored ambasade Hrvatske u Beogradu mogao je da vidi jedan čudan prizor.

Dodela medalja (foto: Kremlin. ru)

Piše: Igor Stančić

Da Srbi nisu zlopamtila najbolje potvrđuje činjenica da su jedna novinarska veličina Milojko Pantić i jedna sportska veličina Novak Đoković podržali hrvatsku reprezentaciju na Mundijalu. 

Naročito ovaj prvi koji je odmah podelio Srbe u dve kolone tako što je nas koji ne navijamo za Hrvatsku nazvao "klerofašistima", uprkos činjenici da su jedini poznati klerofašisti u toku Drugog Svetskog rata bili Hrvati, tj. njihove ustaše, a njih koji navijaju za Hrvate "građanima". Da li su to bile halucinacije Milojka Pantića u delirijum tremensu, kako neki tvrde po kafanama i kladionicama, ili standardno viđenje sveta ovog, nekada doajena sportskog novinarstva, možete se uveriti ako pogledate njegova ostala istupanja na temu politike. Svako neka zaključke izvlači sam. 

Podstaknuta tom podrškom, čak je i bivša premijerka Hrvatske, Jadranka Kosor, pozvala Aleksandra Vučića da javno iskaže svoje navijačko opredeljenje i podrži Hrvatsku u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske. Ona je na tviteru napisala: 

"A zamislite da i Vučić, predsednik Srbije, navija sutra za hrvatsku reprezentaciju. Tu smo, susedi zauvek, susede ne možemo menjati. Kad je uz našu reprezentaciju veliki Đoković, mogao bi i Vučić. Od velikih sportista političari trebaju naučiti učiti." 

 Da li potaknuti tom iznenadnom ljubavlju Jadranke Kosor prema Srbiji ili u želji da dokažu da nisu "klerofašisti", kako tvrdi Milojko, Srbi su se organizovali da čestitaju Hrvatima kada se završi utakmica. 

Kao što svi znamo sada, Hrvatska je izgubila utakmicu 4:2, mada neki tvrde da je rezultat 3:3 i da su trebali da se igraju produžeci. Razlog je, eto, činjenica da je Mandžukić dao dva gola. To što je lopta ušla u hrvatsku mrežu ne može da poništi dve važne činjenice, da je Mandžukić hrvatski igrač i da je dao gol. Očekujemo da uskoro zaseda neko telo FIFA i donese odluku da se utakmica ponovi. Ta odluka bi bila sasvim u skladu sa prethodnim odlukama FIFA da se hrvatski igrači, a najviše Domagoj Vida, ne kazne za "Slava Ukrajini" i "Beograd gori". 

Mnogi Hrvati se žale da je poraz došao kao posledica loše sreće ili ti, narodski rečeno, malera. Naime, morali su da igraju u standardnim crveno-belim dresovima,  a ne u njima omiljenim crnim dresovima koji su napravljeni tako da podsećaju na dresove države kojoj je današnja Hrvatska ideološka naslednica, a to je ustaška Nezavisna Država Hrvatska. Da li je u pitanju maler, ili je neko, od francuskih reprezentativaca bacio neke vradžbine, ili je to posledica Putinove zavere protiv vaskolikog hrvatskog puka, ostavimo hrvatskim teoretičarima zavere da utvrđuju u budućnosti. 

Da se mi vratimo na to kako je "klerofašistička" Srbija čestitala ustaš..., ovaj Hrvatima. 

Naravno, niko nije bio lud da stavi na kladionicu pare na hrvatsku pobedu, ali su zato nakon utakmice Beograđani spontano došli pred hrvatsku ambasadu da "čestitaju" na porazu od Francuske. Kolona automobila je prolazila ispred zgrade ambasade i trubila sirenama. 

Neki su čak razmišljali da se u francuskim dresovima i noseći francusku zastavu okupe ispred ambasade i otpevaju Marseljezu. 

Tu ideju je, kako su rekli vašem novinaru dao jedan od slučajnih posetilaca kladionice u Beogradu, koji je rekao okupljenima: 
"Braćo, nemoj da nas Milojko Vinjak proziva po tv, hajde da odemo i čestitamo Hrvatima poraz." 

Kako je sve to izgledalo možete da vidite u snimku ispod…

OVDE pogledajte zašto je hrvatska predsednica Grabar-Kitarević.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA