Najnovije

BIVŠI ŠEF CIA: Trampov nastup u Helsinkiju bio je veleizdaja

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov ocenio je pregovore Vladimira Putina i Donalda Trampa u Helsinkiju kao „sjajne“.

Brenan (Foto: Jutjub)

Odmah je dodao: „Protekli su više nego super!“.

A u Sjedinjenbim Državama – kako se i moglo očekivati –nisu nimalo zadovoljni oni koji su bili protiv Trampovog dolaska na vlast i koji ga ruše od prvog dana u Beloj kući.

Senator-republikanac DŽon Mekejn nazvao je samit Trampa i  Putina „tragičnom greškom“. Još je dosolio:

„Konferencija za medije u Helsinkiju bila jedno od najsramnijih nastupa predsednika SAD  koaj se pamte. Štetu od Trampovog držanja teško je i izračunati. Predsednik Tramp je pokazao da ne samo da nije u stanju da se suprotstavlja Putinu, nego da on to i ne želi. Izgledalo je da on i Putin govore po istom scenariju“.

Mekejn je još pridodao: „Sve je svesni izbor predsednika koji, čini se, namerava da realizuje svoje halucinacije o toplim odnosima sa Putinovim režimom. Sa njim su u Helsinkiju bilikompetentni i patriotski orijentisani savetnici, ali je on ipak napravio bolne i neobjašnjive promašaje i kapitulacije“.

U sličnom tonu se oglasio i Obamin direktor CIA DŽon Brenan, ali je otišao dalje:       

„Trampov nastup na konferenciji za novinare sa Putinom je – veleizdaja. Tramp je potpuno u Putinovom džepu. Pozivam vrh Republikanske partije da obrati pažnju na ono što je govorio“.

Poput Mekejna, i američki novinar Anderson Kuper nazvao je Trampov nastup u Helsinkiju „jednim od najsramnijih“ u istoriji SAD.“       

Trampovim protivnicima unutar SAD posebno se nije svidelo što je on izjavio da je Putin bio“veoma ubedljiv“ u odbacivanju optužbi da se Moskva mešala u američke predsedničke izbore na kojima je Tramp pobedio Hilari Klinton.

Moskva, Berlin i London šalju nove ambasadore u Beograd. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA