Putin najviše uživa u ruskoj kaši i to od pirinča, jer nije preveliki ljubitelj žitarica. Drugim rečima, obožava sutlijaš koji je česta poslastica i u srpskoj kuhinji. Ponekad jede i kašu od heljde. Priznaje da mu je najteže da ustane ujutro, a tada radije pije čaj nego kafu.
Sutlijaš je vrlo lepa i ukusna poslastica koju nije teško napraviti. Sprema se kuvanjem pirinča a na njega često možete staviti raznorazne dodatke u vidu cimeta, čokolade ili nečeg drugog što će doprineti još boljem ukusu i lepšem izgledu. Sutlijaš možete poslužiti kao hladan ili kao topao, zavisno od vaše želje.
U tekstu koji sledi napisaćemo vam potrebne sastojke za pravljenje sutlijaša kao i sam postupak pravljenja.
Potrebni sastojci:
– 250-300 grama pirinča
– 1 litar vode
– 1 litar mleka
– 10 kašika šećera
– 1 kesica cimeta
– 1 kesica vanilinog šećera
Način pripreme:
1) Sipajte u posudu 1 litar vode
2) Operite pirinač i sipajte ga u posudu
3) Kuvajte na tihoj vatri dok ne naraste i upije vodu
4) Zatim zasladite šećerom i prelijte mlekom
5) Kuvajte dok mleko ne provri
5) Sipajte sutlijaš u činije u dekorišite po želji
Napomena:
– Sutlijaš služite u činijama za dezert, a preko njega možete posuti malo cimeta, rendane čokolade, vanile ili nešto drugo što se uklapa po vašoj želji.
Pročitajte OVDE recept koji je bio najčitaniji na našem portalu ovih dana.
Izvor: Pravda/kakopedija. com