Najnovije

SMRT ZA AMERIČKE I NEMAČKE OKLOPNJAKE: Ruska vojska dobija novog lovca na tenkove! (VIDEO)

Rusija će dobiti novog lovca na tenkove posebno dizajniranog da se suprotstavi američkom M1 Abramsu.

"Kornet" (Foto: RIA)

Vojni stručnjak Andrej Tarašenko je rekao da KBP (Konstrúktorskoe bюró priborostroéniя) Instrument dizajn biro razvija novi protivtenkovski raketni nosač na sopstveni pogon koji će se suprotstaviti američkom M1 Abrams i nemačkom Leopard-2 glavnom borbenom tenku.

Od 2013. godine, KBP Instrument dizajn biro razvija novi antitenkovski raketni sistem dugog dometa pod nazivom Kornet-D1. Ruski lovac na tenkove je zasnovan na guseničnoj šasiji vazdušnodesantnog borbenog vozila BMD-4M.

Očekuje se da će 2018. godine ruska vazdušnodesantna vojska dobiti prvi lovac na tenkove Kornet-D1 kako bi povećali svoju sposobnost za borbu protiv savremenih tenkova na bojnom polju.

Novi lovac na tenkove će moći da uništi napredne i savremene tenkove opremljene eksplozivnim reaktivnim oklopima, laka oklopna vozila i utvrđenja.

To je jednostavan i jeftin protivtenkovski raketni sistem koji ima domet do 10 km.

Kornet-D1 je sistem, sa laserskim snopom, sa sposobnošću “pucaj i zaboravi“ (prema izveštaju za štampu KBP Instrument dizajn biroa) koja može prodreti kroz eksplozivni reaktivni oklop, a zatim prodreti kroz 1.100-1.300 mm konvencionalnog oklopa.

Sposoban je da lansira salve od dve rakete sa manje od dve sekunde razmaka, bilo na jednu metu ili na dve različite mete istovremeno. Salve od dve rakete je namenjen ili da porazi aktivne sisteme zaštite ili da obezbedi uništenje jednog tenka u odsustvu aktivnog sistema zaštite.

Kornet-D1 raketni nosač može pucati u dnevnim/noćnim uslovima, u nepovoljnim vremenskim uslovima, i kada neprijatelj koristi kontramere.

Pojava novog protivtenkovskog raketnog nosača na sopstveni pogon Kornet-D1 u arsenalu ruske vojske predstavlja stvarnu pretnju oklopnim jedinicama zemalja NATO-a.

Rusko Ministarstvo odbrane spremno za saradnju sa SAD u Siriji! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Defence-blog.com

Bonus video

Sukobi u svetu brzo izmiču kontroli!

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube