Najnovije

MASNE NASLAGE MOGU BITI PROŠLOST: Ukoliko pratite ove savete, vaše telo će procvetati

Masne naslage neretko ukazuju na to da je lučenje insulina van kontrole.

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Osim loše ishrane, za taloženje masnih naslaga mogu da budu odgovorni i procesi koji se odvijaju u vašem telu,narušavaju vam zdravlje, a toga niste ni svesni.
 
Saznajte kako da se otarasite viška masnih naslaga, a usput i rešite zdravstvene probleme!

Hormoni su odgovorni za taloženje masti

Nažalost, mnoge žene pate od hormonske neravnoteže. Hormonski disbalans je rezultat zagađenja vazduha, nedostatak fizičke aktivnosti, neadekvatne ishrane i mnoštvo stresnih situacija. Stoga, uključite fizičku aktivnost azaboravite na brzu hranu, potrudite se da boravite što više na čistom vazduhu, izbegavajte stres i frustracije.

Taloženje masti oko struka u obliku creva

Masti ukazuju na to da je lučenje insulina van kontrole. Da biste to regulisali, jedite morske plodove, ribu, brokoli sa začinima kao što su cimet ili čili, brusnice, borovnice i pijte zeleni čaj svaki dan. Koristite integralni hleb. Ovo će očistiti organizam i smanjiti lučenje insulina na optimalnom nivou. Izbacite alkohol i gazirana pića, slatkiše i pomfrit.

Naslage u predelu pazuha

Ova pojava može biti znak da štitna žlezda radi sporije nego što treba. Preporučljivo je da se izbegava kupus, brokoli, obrađena soja, cvekla, jagode i breskve. Zamenite ih sa morskim algama, lososom, tunom, orasima, lukom, džigericom i integralnim žitaricama. Naravno, frustracija i stres su zabranjeni.

Mast na nadlakticama

To ukazuje da imate nedostatak testosterona u vašem telu. Da bi se normalizovalo stanje, budite seksualno aktivni, vežbajte mišiće nadlaktice, spavajte dovoljno i izbegavajte stres. Izbegavajte slatkiše, ali nema potrebe da gladujete. Pokušajte da jedete losos, avokado i laneno seme koliko god možete.

Mast na bokovima i zadnjici

Biće eliminisani ako bazirate svoju ishranu na povrću, voću, jogurtu i integralnim žitaricama. Ovaj problem se javlja ako su nivoi estrogena veći od optimalnog. Smanjite na minimum kafu, alkoholna i gazirana pića.
 
Zaboravite na vijagru – uzmite ovaj vitamin i devojka će vam biti večno zahvalna, više o tome saznajte OVDE.
 
Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tajna društva i istorija Srbije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA