Najnovije

Prof. dr Milan Brdar: Mi smo bedna kolonija zapada (VIDEO)

Gost emisije „Politikon“ autora i voditelja Danila Tvrdišića na televiziji „Helm Kast“bio je prof. Dr. Milan Brdar.

Milan Bradar (Foto: HelmCast)

U emisiji se Milan Brdar dotakao pisma poznatog nacionalnog delatnika dr. Miše Đurkovića od pre nekoliko dana u kome je Đurković pisao o slučaju progona profesora univerziteta Branislava Filipovića i Branislava Ristivojevića koji su osuđeni zbog svog naučnog rada i javno iznesenog stava o LGBT populaciji.

Profesor Brdar odgovara na pitanje koliko smo blizu trenutka da ponovo počne da nas „guta mrak“ zbog svog javno iznesenog stava i da li je Srbija na putu ozbiljnog totalitarizma.

U emisiji je otvorena i cenzurisana tema  zakona o doniranju organa po klauzuli „pretpostavljene saglasnosti“ o čemu se ovih dana vodi skupštinska rasprava. Brdar odgovara bez dlake na jeziku i upozorava kakve nesagledive posledice i zloupotrebe su moguće kad ovaj zakon stupi na snagu.

On između ostalog kaže:“ne samo da je to budalaština, nego je to takođe simptom totalitarizma tipičan za zemlje kolonije. Mi smo u poziciji eksploatisanog roblja što se tiče radne snage po Karlu Marksu. Ovo sa doniranjem organa je stepen dalje. Ovo znači da ću da te eksploatišem do kosti. Uzeću ti organe, jednostavno sam doneo zakon po kome ja to mogu u slučaju da ti zakon ne znaš i da se ne izjasniš. Neka kriminalna grupa, jer to je kriminal,  će da trguje organima u ime ove države i da uzima taj krvavi novac što je do nedavno bilo nezamislivo. Ovde je bilo do nedavno priče da je neophodna saglasnost pojedinca da bi se organi uzeli. Dokaz da smo mi bedna kolonija zapada, pre svega američka kolonija,je što su taj stav uspeli da nam promene“.

U emisiji se govorilo i o opasnostima koja Srbiji preti prilivom migranata sa Blikog istoka, o propasti srpske inteligencije i SANU možete pogledati na sledećem linku.

Poslednju Šešeljevu poruku pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li postoji veza narko kartela i vlasti?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA