Najnovije

AMERIKA SE POVLAČI IZ SIRIJE: Kurdi predaju teritorije vladi u Damasku

Prema nezvaničnim informacijama postignut dogovor između SDS i vlade u Damasku.

Kurdski borci (foto: KurdishStruggle)

Prema informacijama koje prenose sajtovi bliski vlastima u Damasku, čelnici Sirijskih Demokratskih Snaga, koje mahom čine Kurdi, i predstavnici vlade u Damasku postigli su danas dogovor. 

Zvanični predstavnici Sirijskih Demokratskih Snaga nisu hteli da daju nikakve izjave o sadržini postignutog dogovora, već su izdali kratko saopštenje za štampu u kojem navode: 

"Sastanak je doveo do usvajanja odluke da se formiraju komiteti na različitim nivoima koji će dalje razvijati dijalog i pregovore osiguravajući prekid nasilja i konflikta koji razara sirijsko društvo i narod. Dogovor nas vodi bliže decentralizovanoj i demokratskoj Siriji." 

Sa druge strane, izvori bliski vladi tvrde da je dogovoreno da Sirijske Demokratske Snage predaju grad Raku i veliku oblast Al Hasak sirijskim vlastima. 

Takođe se navodi da je Izvršni Komitet Sirijskih Demokratskih Snaga obavestio Damask da Sjedinjene Države imaju nameru da povuku trupe i ukinu baze na sirijskoj teritoriji i da će proces povlačenja organizovati sa Rusima u narednom periodu. 

OVDE pogledajte kako je Sirijska Armija uništila ID. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimci borbi u Kuneitri

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA