Najnovije

"Žrtva Olivera Ivanovića ne sme biti zaboravljena i zloupotrebljena"

U prostorijama Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ u Kosovskoj Mitrovici upriličen je sastanak rukovodstva ove partije kao i članova porodice ubijenog Olivera Ivanovića, sa rukovodstvom Narodnog slobodarskog pokreta. Tom prilikom istaknut je značaj političkog i društvenog rada pokojnog Olivera Ivanovića i koliko je velika praznina ostala nakon njegovog ubistva.

Slobodari na mestu ubistva Ivanovića (Foto: NSP)

Rukovodstvo SDP-a predočilo je gostima situaciju među Srbima na Kosovu i Metohiji i sve teškoće sa kojima se ljudi suočavaju u svakodnevnom životu, ali i o problemima koje oni kao politička organizacija imaju. Posebno su istakli kako im mnogi Srbi govore da se dodatno nebezbedno osećaju jer više od šesst meseci od ubistva Olivera Ivanovića nema pomaka u istrazi.

Predsednik Slobodara, Miroslav Parović rekao je kako je veoma važno da se što hitnije počinioci i nalogodavci ubistva privedu pravdi jer kako vreme odmiče sve je veći prostor za intrige i političke zloupotrebe. „Žrtva koju je dao Oliver Ivanović ne sme biti zloupotrebljena ni zaboravljena. Ovaj veliki čovek je bio i ostao simbol istrajnosti, a upravo su istrajnost i spremnost na žrtvu ono što je nama Srbima kao narodu neophodno da bismo sačuvali Kosovo i Metohiju.“, zaključio je Parović.

Sa rukovodstvom SDP-a dogovorena je saradnja u svim akcijama od značaja za opstanak Srba na KiM. Na kraju posete Miroslav Parović i Marko Teslić položili su venac na mestu na kojem je mučki ubijen Oliver Ivanović.

Intervju sa Sašom Dujovićem pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velika akcija portala Pravda – Evroazijski i revolucionarni paket, Smak sveta.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA