Najnovije

STRAVIČNA ISTINA O PILETINI KOJU JEDEMO: U 97 % slučajeva je otrovna, izaziva neplodnost i dijabetes, šteti mozgu, povećava rizik od raka...

Piletina je odličan izvor hranljivih sastojaka, proteina, B vitamina, vitamina A,D, fosfora i gvožđa, ali to ne znači da je sva piletina dobra za ljudsko telo. Ako pile nije domaće, može da sadrži arsen, koji kod čoveka može da izazove dijabetes, neurološke poremećaje, pa čak i rak.

U 97% slučaja je piletina otrovna (Foto: pixabay. com)

Naime, na današnjem tržištu postoje dve vrste piletine.

Prvo je domaće pile, dakle ono koje je gajeno na prirodan način u seoskom domaćinstvu, a drugo brojler (hibridi koja se koriste za proizvodnju živinskog mesa) koje u velikoj meri sadrži hemikalije a nalazi se u većini mesara. Dok je prethodna dobra za naše telo, za drugu se to ne može reći.

Šta je brojler piletina?

Reč je o specifičnim kokoškama bele boje, koje se odgajaju na farmama. Kada dostignu starost između 10 i 12 nedelja i postignu određenu težinu, prodaje se na tržištu i spremna je za konzumaciju.

Nije dobra za mozak

Zbog korišćenja antibiotika, brojler piletina je veoma ukusna ali se smatra lošom za ljudski mozak. Hemikalije koje se koriste za gojenje pilića ulaze u krvni sistem i izazivaju glavobolje. Prilikom redovne konzumacije ovakvog mesa mogu se javiti česte glavobolje i drugi neurološki probleme.

Brojler piletina ima loš imunitet, zbog čega se tretira sa jakim antibioticima koje ih čini opasnim za ljudsko telo.

Otrovna hrana

Prema brojnim testovima mesa dobijenog od ove vrste pileta, pronađeno je da čak 97 odsto sadrži viruse i opasne bakterije koje su odgovorne za infekcije koje se prenose hranom.

Nizak sadržaj vlakana

Brojler piletina ima ekstremno nizak sadržaj biljnih vlakana i isto vreme ne sadrži mnogo kalorija.. Zbog ove kombinacije uglavnom ne može dobro da zasiti, zbog čega se može javiti prejedanje u toku dana.

Korišćenje sintetičkih hormona

Korišćenjem sintetičkih hormona pile dobija na masi, a kada se konzumira postoje šanse da ovi hormoni uđu u ljudsko telo i izazovu problem sa reprodukcijom.

Rizik od raka

Kada se brojler piletina skuva na visokim temperaturama formira se kancerogen sadržaj koji može povećati rizik od raka.

Visok sadržaj aresena

Prema stručnjacima, brojler piletina ima visok sadržaj arsena, hemijske supstance koja se daje pilićima kako bi se zaštitili od dijareje, poboljšala pigmentacija i osigurao dobar rast i napredak. Ova hemikalija kod čoveka može da izazove dijabetes, neurološke poremećaje i rak.

Nova vežba koja je zaludela svet, zateže stomak, leđa, zadnjicu i ruke. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako spremljena jaja su najopasnija po zdravlje

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA