Najnovije

Mladen Ivanić primio delegaciju Slobodara

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić primio je danas delegaciju Narodnog slobodarskog pokreta- saopštili su iz tog pokreta.

Slobodari sa Ivanićem (Foto: NSP)

Delegaciju Slobodara predvodio je predsednik Miroslav Parović, a uz njega su bili Marko Teslić, generalni sekretar i Slobodan Tešić, predsednik ekonomskog saveta Narodnog slobodarskog pokreta.

U srdačnom razgovoru sagovornici su istakli značaj dobrih odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine, a pogotovo ulogu Srbije kao garanta sporazuma iz Dejtona. Pored potrebnih ekonomskih i infrastrukturnih projekata između dve države, posebno je apostrofiran značaj kulturne i identitetske politike preko koje se na najefikasniji način štiti interes Srba. Gosti iz Srbije su gospodinu Ivaniću predočili svoj politički projekat, Srpski kulturni prostor koji predstavlja ideju da se na čitavom prostoru na Balkanu na kojem su Srbi živeli i danas žive vodi jedna jedinstvena kulturna politika te da se na taj način čuva civilizacijsko nasleđe našeg naroda. Sagovornici su bili jedinstveni u oceni kako je ovo posebno važno imajući u vidu da se srpska kultura i civilizacijsko nasleđe sa zapadne strane Drine  ne nalaze samo na teritoriji Republike Srpske i da bi bilo neodgovorno zanemariti sve ono što smo kao narod stvorili na čitavoj teritoriji  Bosne i Hercegovine.

Na kraju, sagovornici su se saglasili kako je dužnost i obaveza svih srpskih političara da predano rade, štite i unapređuju Republiku Srpsku kao jednu od najvećih pobeda našeg naroda- zaključuje se u saopštenju Narodnog slobodarskog poketa.

Pročitajte OVDE kako su radikali reagovali na jučerašnje izjave prilikom posetete Petra Porošenka.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Slobodari potpisali sporazum sa Demokratskom partijom Srba u Makedoniji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA