Najnovije

SRAMNI ZAHTEVI PRIŠTINE: Sprema se pokolj na Kosovu i Metohiji, Albanci traže odstrel ovoliko Srba

Albanci nastavljaju sa zastrašivanjem srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Šiptari (Foto: Jutjub)

Sada su otišli korak dalje, pa su sačinili spisak sa više od 200 naših ljudi koje su optužili za ratni zločin protiv civila tokom 1998. i 1999. godine na KiM.

Ovaj "spisak za odstrel" novi je atak na viđene Srbe iz tog kraja kako bi im oteli ili u bescenje uzeli imovinu, ocenjuju sagovornici.

Spisak kosovskom specijalnom tužilaštvu prosledila je nevladina organizacija iz Đakovice koja sebe naziva Grupa civilnog društva za prikupljanje dokaza o ratnim zločinima "srpskih kriminalaca" tokom rata.

Predsednik Udruženja raseljenih Srba iz Đakovice Đokica Stanojević, koji se našao na pomenutom spisku, kaže da ovim smišljenim zastrašivanjem Albanci pokušavaju da obesmisle činjenicu da je u ratu u tom mestu ubijeno oko 1.300 Srba i nekoliko hiljada proterano.

- Taj spisak za odstrel je nastavak sistematskog brisanja svega onoga što je nekad bilo srpsko. Mi smo za ovih 19 godina mogli da odemo u svoj grad jedino na neki veći praznik. Sad hoće i to da nam uskrate. Ne odustaju od ideje etničkog čišćenja. Albanski ekstremisti sistematski su nas proterali, uništili groblja... Takav vandalizam svet ne pamti - kaže Stanojević, koji tvrdi da je ovo samo još jedan lov i atak na Srbe, a da je krajnja namera da se spreči i pomisao na povratak srpskog stanovništva.

U Kancelariji za KiM kažu da su već duže vreme konstruisane optužnice i lažne prijave jedan od metoda kojim se Srbi obeshrabruju i u samoj pomisli da se vrate na svoja imanja sa kojih su proterani.

- Reč je o kriminalno-zločinačkoj sprezi kojom se štite uzurpatori srpske imovine. Hiljade Srba iz Đakovice, nisu, dakle, počinioci zločina, već tragični svedoci zločina koji je nad njima počinjen.

Komšinica ispričala zadnje trenutke heroja sa Košara. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Zaboravljeni zločin: Šiptarska deca iskopala grobiće srpskih blizanaca i grubo ih oskrnavila

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA