Najnovije

RUSI PRESTRAVILI TERORISTE U DARI: Evo zašto vam nije pametno da tražite evakuciju u Idlib...

Ruski Centar za pomirenje u Siriji, koji vodi pregovore između Damaska i terorista, ohrabruje teroriste da nakon predaje, umesto evakuacije u Idlib, izaberu pomirenje sa sirijskom vladom. Naime, ruski pregovarači govore predstavnicima terorista da će SAA uskoro pokrenuti ofanzivu u Idlibu i da im ne vredi da se evakuišu tamo.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Rusi su navodno saopštili teroristima da će odmah pošto se okonča predaja Dare, glavne snage SAA biti prebačene na sever zemlje i započeti napad na Idlib. Teroristima je predočeno da ih evakucuacija u Idlib vodi ka daljem ratovanju i da treba da izaberu pomirenje i ostanak u Dari.

Ove informacije su iznenadile mnoge, zato što bi eventualna ofnaziva SAA na Idlib morala da znači povlačenje turske vojske sa linije razgraničenjea gde su organizovali svoje osmatračke baze. Ovo je ponovo podgrejalo spekulacije da Putin i Erdogan imaju dogovor oko rešavanja situacije na severu Sirije.

Podsećamo, deo Idliba drže grupe lojalne Turskoj ali deo je u rukama Hadžat Tahrir al Šama i Turkmenistanske islamske partije koje nisu do kraja pod kontrolom Turaka, niti se povinuju uvek njihovim porukama. Ove grupe su najodgovornije za česta kršenje primirja.

Poslednjih dana na severu Sirije je došlo do pojačanih napada dronovima na rusku bazu Hmejmim što bi po mnogima mogao da bude okidač za rusko sirijski napad na teroriste u Idlibu.

Snimak najnovijeg napada na Siriju od stranne Izraela pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako policija slama svaki otpor protiv vlasti?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA