Najnovije

GLASNOGOVORNICI "DUBOKE DRŽAVE" NAPALI TRAMPA ZBOG PUTINA: NJemu je bolje sa neprijateljima nego sa saveznicima!

Na predstojećem samitu NATO-a u Briselu Donald Tramp će još jednom "pokazati svoj gnev protiv Evrope" i pokušati da "poseje razdor među američkim partnerima", izjavio je bivši službenik administracije Baraka Obame Mark Simakovski u intervjuu za Merkur. Što se tiče Trampovih razgovora sa Vladimirom Putinom, malo je verovatno da će se zalagati za interese Amerike, jer se Tramp "dobro oseća u suočavanju sa neprijateljima i loše sa svojim saveznicima", dodao je ekspert.

Putin i Tramp (Foto: Jutjub)

"Vladimir Putin poznaje trenutnu slabost NATO-a i to će staviti na test", rekao je bivši stručnjak administracije Obame, saradnik Atlanskog saveta Mark Simakovski u intervjuu za Merkur. Prema njegovim rečima, već je Trampovo ponašanje na samitu G7 u Kanadi bilo jasan znak da njegovo "razočaranje u saveznike raste, a strpljenje se smanjuje". Na samitu NATO-a, "će pokazati svoje razočarenje, izložiti Evropljane kao nepouzdane i pokušati da poseje razdor među svojim partnerima."

Tramp šalje signal da je zainteresovan za poboljšanje odnosa sa Rusijom, bez obzira na sumnje saveznika. Vladimir Putin, možda "najveći pobednik", zato što Trampovo ponašanje i retorika pokazuju njemu da je EU slaba i podeljena, rekao je Simakovski.
 
Moskva može podvrgnuti NATO proveri "izazivanjem i podržavanjem protesta u baltičkim zemljama vršenjem sajber napada ili jačanjem uticaja Rusije u Ukrajini kako bi dalje potkopala njen državni suverenitet". "Ako NATO ne pomogne svom članu, onda će savez odmah umreti", rekao je stručnjak.
 
Predsednika SAD više zanimaju "lepe fotografije sa Putinom, od konkretnih rezultata", a sumnjivo je da će se razgovori proći u interesu američkih interesa. Tramp pogrešno procenjuje uticaj Rusije. "Čudno je da se oseća dobro kada se bavi neprijateljima a loše - sa saveznicima. Predsednik Tramp će još jednom pokazati svoj gnev protiv Evrope. I ovaj samit će u poslednje vreme biti jedan od najtežih ", zaključio je ekspert.

Tramp je spreman da objavi bombastične nove dokaze koji razotkrivaju dosluh između “Duboke države“ , više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amerikanci se boje da će Putin zavrbovati Trampa

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA