Za biskvit je potrebno:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Za krem je potrebno:
- 0.5 l slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika šećera
Priprema:
Biskvit - Žumanca umutiti sa šećerom, dodati istopljen margarin i čokoladu, a onda dodati brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutiti šlag od belanaca, ali ne mutite mikserom. Sve to sjediniti i razliti u tepsiju. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta, a čačkalicom proverite kada je pečeno. Ako ništa ne ostaje na njoj znači da je vaš biskvit spreman.
Za krem slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrejati na manjoj temperaturi, mešajući polako dok ne provri.
Pečen biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao prelijte ga toplim kremom. Ohladite ga na sobnoj temperaturi a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi i da se krem stegne.
Recept za čizkejk kocke natopljene čokoladom pogledajte OVDE.
Izvor: minimagazin.info