Najnovije

EU za održivo, realno rešenje za Kosovo

Portparol Evropske komisije Karlos Martin istakao je da EU želi da Priština i Beograd postignu dogovor o trajnom rešenju za Kosovo, koje treba da bude moguće, održivo, realistično i u skladu sa međunarodnim pravom.

Ilustracija (foto: Pravda)

- Trajno rešenje znači moguća, održiva i realistična solucija u skladu sa međunarodnim pravom, a strane u dijalogu treba da definišu zajednički stav o uzajamnoj saglasnosti - poručio je Karlos Martin.

Martin je tako danas odgovorio na molbu da prokomentariše predlog o razgraničenju.

On je podsetio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači, u okviru dijaloga pod posredovanjem visoke predstavnice Federike Mogerini 24. juna imali intenzivnu i produktivnu diskusiju o okvirima o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, te se saglasili da intenziviraju rad narednih nedelja.

Dalje je preneo da su se Vučić i Tači sastali 18. jula kako bi razmotrili ostvareni napredak i dogovorili da se početkom septembra ponovo sastanu.

Martin je naglasio da dijalog uz posredovanje Eu ima za cilj da pomogne u pronalaženju rešenja za saradnju dve strane, kao i da im pomogne u napretku na putu ka EU i unapređenju života građana.

OVDE pogledajte kako je NATO proglasio Rusiju za najveću opasnost.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Prebijanje Marka Đurića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA