Najnovije

SRPSKA DESNICA URUČILA DONACIJU RATNOM VETERANU: Mladi rodoljubi pokrenuli humanitarnu akciju u Novom Sadu

Delegacija Srpske desnice posetila je juče u Novom Sadu dom ratnog veterana Lazara M. (65) koji se nalazi u teškoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji.

Mihajlo Janjić (Foto: Jutjub)

Nakon saznanja da njihov sugrađanin poreklom iz Kikinde živi bez struje u oronuloj vikendici kraj Dunava, uz pomoć sugrađana i članova pokreta organizovana je akcija čišćenja kuće i sređivanja dvorišta, a u planu je i obnova i sanacija krova trošne kuce za koju je član rukovodstva Srpske desnice Mihailo Janjic lično obezbedio potrebnu građu.

On je tom prilikom uručio donaciju Srpske desnice u vidu generatora za električnu energiju i materijala za renoviranje, a u toku je i nabavka drugih potrebnih sredstava kako bi se olakšao život nekadašnjeg dobrovoljca.

Lazaru koji još vuče povrede iz minulih ratova, dodatno je otežano kretanje i obavljanje osnovnih poslova, učesnik tri rata, a sada penzionisani vozač, gotovo nepoketan Lazar provodi dane bez osnovnih uslova za život, koji mu lakše pada nego zaborav i samoća. Međutim, pravi problemi za njega počinju pre nekoliko nedelja, od kada se zbog problema sa zglobovima i nogama teško kreće i na štakama, zbog čega mu i odlažak do najbliže prodavnice udaljene više od kilometar predstavlja veliki problem.

Uprkos svemu, Lazar koji se svojevremeno borio i u reonu Košara, ističe da od nikoga nije tražio pomoć, ali da je zahvalan svima koji su pomogli, kao i da u njemu ima snage bar za još jedan rat – ako ga Albanci baš toliko žele.

Svi koji žele da pomognu mogu se javiti na kontakt telefon: 063/ 75 23 799

Pročitajte OVDE kakavje to junački podvig oficira Vojske Srbije.

Izvor: InfoSrb

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako se vode moderni ratovi? / Mediji kao oružje

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA