Najnovije

SRBIJA I CRNA GORA U HLADNOM RATU, ŠANSE ZA SUSRET VUČIĆA I ĐUKANOVIĆA MINIMALNE: Dva predsednika se nisu sastala već dve godine!

Dogovori o uzajamnim posetama predsednika Srbije Aleksandra Vučića Crnoj Gori i Mila Đukanovića Srbiji traju već dve godine, ali bez konkrentih rezultata, piše „Blic“.

Đukanović i Vučić (Foto: Jutjub)

– Dva kabineta su često u kontaktu, susreti, odnosno međusobne posete su dogovarane, ali za sada nije bilo nikakvog efekta tih dogovora. Više puta se razgovaralo tokom prethodne dve godine – navodi sagovornik iz vrha srpske vlasti na koga se poziva list.

Prema saznanjima lista, šanse da do susreta u Beogradu ili u Podgorici dođe u ovom trenutku su minimalne.

To što uprkos brojnim i dugogodišnjim pokušajima nije došlo do susreta dvojice zvaničnika svedoči o tome da su između dve države otvorena brojna pitanja, piše „Blic“ podsećajući i na predlog zakona o slobodi veroispovesti koji je nedavno usvojila Vlada Crne Gore.

Prema navodima sagovnika „Blica“, Đukanović svoje probleme u kući pokušava da zamaskira ulogom pomiritelja na Balkanu, a to, kako navodi, neće ići lako budući da se on tu malo pita.

Sagovnik „Blica“ kaže i da srpsko rukovodstvo smatra da se u Crnoj Gori ne dešava ništa bez odobrenja Ðukanovića uključući i antisrpsku kampanju.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je, uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Ðukanovića kako bi razgovarali, umesto da se stvaraju problemi i tenzije, kao i da je važno da se izgrađuju normalni odnosi.

Đukanović je kazao da su tokom više susreta u poslednjih godinu dana on i predsednik Vučić razgovarali o posetama na najvišem nivou.

– Najtačnije bi se moglo reći da je poziv obe strane permanentno otvoren – rekao je Ðukanović, preneli su crnogorski mediji.

Bećković opisao Momira Bulatovića i današnju Crnu Goru! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA