Najnovije

JEREMIĆ: Razgraničenje znači trajno otuđenje Pećke patrijaršije i Dečana, ali i Preševa (VIDEO)

"Razgraničenje" znači voljno precrtavanje granice Republike Srbije i trajno otuđenje dela državne teritorije od Dečana i od Pećke patrijaršije i od mnogo čega drugog što predstavlja temelj našeg nacionalnog identiteta, rekao je za kraljevačku "Ka televizuju" predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Jeremić (foto: Jutjub)

Jeremić je istakao da to "zapravo znači nezavisnost Kosova - po prvi put priznatu i potpisanu od strane Srbije" i da "kada jednom odlučite da svojom voljom precrtate granice sopstvene zemlje, pod parolom da želite da se 'razgraničite' sa nekom etničkom manjinom, stvara se opasan presedan".

Jeremić je dodao i da je "sprečavanje davanja stolice Kosovu u Ujedinjenim nacijama jedina brana od stvaranja Velike Albanije".

"Trenutno, Velika Albanija ne može biti uspostavljena zato što Kosovo i Metohija prema rezoluciji 1244 nije suverena država i zato što postoje stalne članice UN - Rusija i Kina koje se tome odlučno protive. Međutim, ukoliko se potpiše to razgraničenje o kome Vučić govori i 'Kosovo' će ući u UN i neće moći da spreči dve punopravne članice UN, 'Kosovo' i Albaniju, da se ujedine i nakon toga nastave sa svojim teritorijalnim pretenzijama", rekao je Jeremić.

Celu emisiju možete pogledati u videu ispod…

OVDE pogledajte šta je poručio vladika Teodosije Vučiću.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA