Najnovije

BIVŠI VOJNI PILOT OTKRIO JEZIVU ISTINU O STANJU AVIJACIJE: Da li je naše nebo bezbedno - narod ima pravo da zna (VIDEO)

Bivši vojni pilot i autor emisije "Naš aeroput", Velibor Vukašinović, kaže da je stanje u vojnoj avijaciji mnogo gore od onog kako se predstavlja javnosti. On je rekao da su neistinite tvrdnje da je za vreme ove vlasti vojna avijacija ojačala više nego u poslednjih 40 godina.

Velibor Vukašinović (Foto: Jutjub)

- Istina je malo drugačija. Jugoslavija je od 1977. godine do raspada SFRJ, za potrebe JNA, nabavila više od 330 mlaznih borbenih aviona – rekao je Vukašinović navodeći u emisiji konkretne nabavke koje su u tom vremenu izvršene.

On je rekao da je trenutna situacija u Srbiji takva da su vojni avioni koje imamo stari 30 godina, da je sve manje pilota zbog malih primanja pilota i nedovoljno sati leta. On je naveo da je avijacija u SFRJ imala više sati leta za jedan dan nego danas u Srbiji za celu godinu.

- Možemo postaviti pitanje sebi da li je nebo u Srbiji branjeno? Šta bi bilo kada bi nas u ovom momentu neko napao? Faktičko stanje je da u ovom momentu mi imamo dva lovačka aviona ispravna. Ovi avioni koji su došli iz Rusije još uvek nisu uvedeni u borbenu upotrebu. Imamo dva helikoptera Mi-8... – rekao je Vukašinović.

On je rekao da faktičko stanje u vojnom vazduhoplovstvu nije tajna, da su o njemu pisali i strani stručni časopisi i da i građani Srbije imaju pravo da znaju istinu.

NJegov gost u novoj epizodi emisije “Naš aeroput”, na Snazi naroda, bio je analitičar Dragan Petrović koji je govorio na teme ekonomskog stanja u Srbiji, geopolitičke situacije, migrantskoj krizi i drugim aktuelnim temama.

Šta će Srbija prikazati Putinu na vojnoj paradi u Beogradu 11. novembra saznajte OVDE.

Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA