Najnovije

LEGIJA HTEO DA LIKVIDIRA BUHU: Rekao mi je: "Gde je ona pi*ketina Čume, je l’ dolazio? Navuci ga da dođe", i ponudio ovo!

Kontroverzni novosadski biznismen Nebojša Tubić Žabac (57) tvrdi da mu je Milorad Ulemek Legija (50) nudio 2002. da za pola miliona evra navuče Surčinca LJubišu Buhu Čumeta (54) u klopku kako bi ga ubili!

Legija (Foto: Jutjub)

On navodi da je Legija bio besan što Čume hoće da izda „zemunce” i da nije žalio para da ga vidi mrtvog.

- Pripadnici zemunskog klana su posle otmice otišli u Francusku da se zezaju, trošili su pare. Kad su se vratili, bili su pohapšeni. Čume se družio sa ljudima bliskim vlasti i sa svom elitom iz policije, pa su „zemunci” utripovali da ih je Čume izdao i odlučili su da ga ubiju. Kaže meni Legija: „Gde je ona pi*ketina Čume, je l’ dolazio ovde? Navuci ga da dođe ovde, dobićeš 500 hiljada.” Kažem ja: „Čega 500 hiljada? Alo, nisam ja cinkaroš, Čume je moj drug, a do juče je bio i vaš” - ispričao je Žabac za „Balkan Info“.

Kako je naveo, Čumeta su hteli da ubiju u Zemun Polju, ali je tada stradao njegov telohranitelj.

- Posle Legija i Rambo (Nenad Bujošević), koji je bio najbolji miner, odu i miniraju Čumetovu firmu „Difens roud” i raznesu mu mašine koje je uzeo na lizing. Čume je posle toga pobegao. Jedno vreme se krio u Zagrebu kod našeg zajedničkog drugara. Znao sam za to, ali nisam hteo da kažem ovima. Bili su mu za petama, pa je pobegao u Tursku. Bio je uvek za korak ispred njih, ali da je potrajalo, stigli bi ga - naveo je Žabac.

Biznismen iz Novog Sada opisao je i kako je ubijeni Dušan Spasojević zvani Šiptar postao član klana.

- Čume je bio gospodin za njih. Duća (Dušan Spasojević) došao je iz sela kod Medveđe. Bio je običan fudbaler i pored Čumeta je zaradio pare, a kad se udružio sa Legijom, dobio je jaka leđa što se tiče policije i DB-a, što mu je omogućilo da preraste Čumeta. Do tada su otimali automobile i švercovali. Kum i Duća su bili obični klošari, ukradu auto, pa ga vrate za pare - ispričao je Žabac.

Legija se, prema Žapččevim rečima, promenio kada je počeo da se druži sa „zemuncima”.

- Legija je nekada bio skroz drugačiji, bio je oličenje poštenja, discipline, rada, vojevanja, a kasnije je postao narkoman, kriminalac koji je učestvovao u svim tim otmicama. On je kao vojnik naučio da sluša naređenja. Kad više nije bilo Arkana, počeo je da sluša Duću! 

Međutim, uopšte nije bio naivan, kad su počele otmice, Legija je znao dobro da računa, tako da su sve delili pola-pola. Jedna polovina Legiji, a drugu polovinu deli ceo zemunski klan - tvrdi Žabac, koji je u to vreme drugovao sa „zemuncima”.

Kako je naveo, prvi je bio otet Vuk Bajrušević, a Legija je tad uzeo pola, a ostatak dao „zemuncima” da podele.

- Legiju sam upoznao kada je bila predaja Đeletovaca. Tada je naređeno da se minira regrutni centar Erdut, a to su odradili Legija i Rambo. Tajna operacija se zvala „Žirinovac”. Strane sile nisu smele da saznaju da se tada dva meseca sekao slavonski hrast i prevozio iz Hrvatske u Srbiju. To je srpska snaga smatrala kompenzacijom, jer je morala da preda Krajinu. Tad je bilo više ekipa, bio je Slobodan Medić sa „škorpionima“, onda Arkan i Cope druga ekipa i Borovica i ja treća. To je bila žestoka seča. Tad je Legija non-stop bio tu. Arkan je tada rekao: „Dobar mi je ovaj pulen, biće nešto od njega.” Legija je sve slušao Arkana, koji ga je faktički napravio - ispričao je Nebojša Tubić Žabac za „Balkan Info“.

- On je bio ta spona između otmičara i žrtvine porodice. Bio je garancija da će sve proći u redu ako se novac isplati kako je naloženo. Tako je bilo i kad su oteli Miškovića, za sat vremena su uzeli osam miliona! Legija je tad odmah uzeo četiri miliona i to mu se osladilo - kazao je on.

- On je bio najpametniji, on je zapravo stvorio „zemunce”. Kad su bili kod mene, Duća je trčao za Čumetom i nosio gorivo u kanti. Čume je bio protiv otmica i rekao je da treba da se bave legalnim poslovima, kao što je on počeo da gradi puteve. Međutim, njih to nije zanimalo, uzimali su velike pare i niko nije mogao da ih uhapsi. Ako bi se desilo da ih uhapse, otmice su se vodile kao privremeno lišavanje slobode i kazne nisu bile velike. Čume im je govorio da je kilometar autoputa milion evra, da su to čiste pare i da tako treba raditi. Međutim, oni su voleli brzu lovu i adrenalin. Navikli su da se bave kriminalom i hteli su još da uzimaju tako para, a Čume je to prerastao - tvrdio je Nebojša Tubić Žabac za „Balkan info“.

Pročitajte OVDE detalje ubistva Arkanovog kuma.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslušajte jedan od prisluškivanih i snimljenih razgovora Legije i Arkana.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA