Najnovije

"UPLAŠENI ZA BEZBEDNOST": Četiri zemlje koje su košmar za Ameriku!

Američke vlasti su zabrinute željom Kine, Irana i Severne Koreje da utiču na tok izbora za Kongres SAD koji se održavaju na jesen, izjavio je savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost DŽon Bolton u intervjuu za televiziju Ej-Bi-Si.

Ilustracija (Foto: Pablik/Pravda)

„Mogu sa potpunom ubeđenošću da kažem da postoji pretnja nacionalnoj bezbednosti zbog kineskog mešanja, iranskog mešanja, severnokorejskog mešanja. Mi ćemo preduzeti mere da do toga ne dođe“, izjavio je Bolton.

On nije želeo da otkriva detalje ili navodi dokaze mešanja bilo koje zemlje.

„Ne bih se upuštao u detalje, šta sam video a šta ne, ali vam kažem da na izborima 2018. godine ove četiri zemlje izazivaju najveću bojazan“, rekao je Bolton, ponovo optuživši Rusiju za mešanje i izborni proces SAD.

Posle pobede Donalda Trampa na izborima, jedan broj političara izjavio je da su na rezultat glasanja uticale ruske vlasti. Obaveštajni odbori Predstavničkog doma i Senata SAD, kao i nezavisni specijalni tužilac Robert Miler, započeli su istragu, ali niko od njih još nije dostavio nikakve dokaze o umešanosti Moskve u Trampovu pobedu.

Kremlj je u više navrata demantovao optužbe da je pokušao da utiče na izbore, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ih je nazvao „apsolutno neosnovanim“.

Pročitajte OVDE šta je još Iran poručio SAD, osim da neće uspeti u rušenju vlasti.

Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amerika je veštačka zemlja podeljena iznutra za razliku od Rusije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA