Najnovije

ZARAŽENI KOMARCI PRETE SA 76 LOKACIJA: Virus Zapadnog Nila hara Beogradom, ovo su najugroženiji delovi grada!

Prema poslednjim podacima Instituta "Batut", kao i ostalih nadležnih institucija, ove godine je u Beogradu od virusa Zapadnog Nila obolela 61 osoba, pet je preminulo, dok su komarci zaraženi ovom groznicom pronađeni na čak 76 lokacija!

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Komarci koji prenose ovaj sve opasniji virus registrovani su na 13 od 17 opština (nisu jedino u Sopotu, Obrenovcu, Zvezdari i Vračaru), a interesantno je da su mnogo ugroženija naselja u severnom delu grada, nego oni u južnom.

Najviše zaraženih komaraca pronađeno je na Paliluli (18), Zemunu (13), Čukarici (8), Novom Beogradu (7), Voždovcu i Rakovici (po 6), Surčinu (5), Grockoj (4), Savskom vencu (3), Starom gradu i Mladenovac (po 2), Lazarevac i Barajevo (po 1). Ništa manje ugroženo nije ni Pančevo gde su zaraženi komarci, do sada, pronađeni na 23 lokacije.

Komarci koji prenose virus Nila registrovani su između ostalog na Galenici, Altini, kod Zemunskog groblja, na Adi Huji, Bloku 45, kod Centralnog groblja, u Košutnjaku, Topčideru, na prostoru Savamale...

Prema poslednjem merenju koje je sproveo Zavod za biocide, a čije podatke prenosi "Batut", situacija je ipak znatno povoljnija pošto su zaraženi komarci pronađeni na "samo" 16 lokacija u prestonici i to - Palilula (Grge Andrijanovića 2, Branka Momirova, Jojkićev dunavac), Surčin (Surčin NIS, Bečmenska bara), Novi Beograd (Ledine), Voždovac (Banjička šuma, Kostolačka), Rakovica (Kanarevo brdo, Sunčani breg, Miljakovačka šuma, Labudovo brdo), Barajevo (Barajevsko jezero), Mladenovac (Mladenovac groblje i Nikole Pašića).

Ako je za utehu, virus Zapadnog Nila u Beogradu skoro da uopšte nije zabeležen kod konja i ptica. izuzetak je jedan pozitivan nalaz na divljoj ptici u Mladenovcu.

Ispovest kuma malog Slobodana kojeg je ubila Šiptarka kida dušu, više OVDE.

Izvor: Kurir/Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte testiranje projektila "Čeburaška" 

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA