Najnovije

DODIK: Crkva je najznačajniji deo srpskog identiteta i centralno mesto našeg okupljanja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska i Srpska pravoslavna crkva imaju odličan odnos, koji je baziran na poštovanju i uvažavanju.

Dodik sa igumanom manastira Hilandar (Foto: predsjednikrs.net)

Tokom jučerašnjeg sastanka sa igumanom manastira Hilandar arhimandritom Metodijem u Banjaluci, Dodik je istakao da je crkva najznačajniji deo srpskog identiteta i centralno mesto okupljanja.

Predsednik Srpske i iguman manastira Hilandar razgovarali su i o rusko-srpskom pravoslavnom centru, naglasivši važnost izgradnje ovog duhovnog, verskog i kulturnog centra, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

Na sastanku je razgovarano i o natalitetu u Republici Srpskoj, a Dodik je tom prilikom istakao da institucije Srpske rade na donošenju podsticajnih pronatalitetnih mera, čime se stvaraju uslovi da se poboljša natalitet.

Dodik i iguman Metodije prisetili su se nedavne posete predsednika Srpske manastiru Hilandar.

Iguman Metodije istakao je značaj mnogih poduhvata i napora koje čini predsednik Republike za dobrobit srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve.

On je nakon sastanka za Srnu rekao da je predsednik Srpske u manastiru Hilandar bio pre mesec dana, a da je pre toga u ovom manastiru boravio pre čak deset godina.

"Pozvali smo predsednika da ne pravi tako duge pauze. On nas je obavestio o poduhvatima koje zajedno sa Vladom Srpske čini za dobrobit naroda u Republici Srpskoj i naravno o pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi u svim njenim poduhvatima", istakao je iguman Metodije.

Rusija pretekla sve zapadne zemlje u proizvodnji novih naoružanja za najmanje 20 godina. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dodik o uspesima tokom mandata

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA