Najnovije

NAUČNICI ŠOKIRALI JAVNOST: Postoji život posle smrti

Naučnici već dugo pokušavaju da nađu odgovor na pitanje "da li postoji život posle smrti", a sada neki od njih tvrde da svest ne umire, već samo telo, jer kvantna mehanika omogućava svesti da nastavi da živi i posle fizičke smrti.

Ilustracija (foto: Pixabay)

Iako nisu sigurni šta je svest, Stjuart Hamerof sa Univerziteta Arizone i britanski fizičar Rodžer Penrouz veruju da se na kvantnom nivou čuva samo informacija.

Taj proces nazivaju "orkestriranom objektivnom redukcijom" i tvrde da on dokazuje da su mikrotubule - sastavni ceo ljudskih ćelija koji sadrži belančevine - nosioci kvantne informacije, tj. informacije koja se čuva na subatomskom nivou.

- Zamislite da srce prestane da kuca i krv prestane da struji. Mikrotubule gube kvantni status, ali kvantna informacija unutar mikrotubula nije uništena, ona ne može da se uništi, već se samo raspoređuje u svemiru - kaže dr Hamerof.

- Ukoliko reanimiraju pacijenta, kvantna informacija može da se vrati u mikrotubule i tada pacijent kaže da je imao iskustvo bliske smrti.

Ukoliko oživljavanje ne uspe i pacijent umre, kvantna informacija može da postoji izvan tela, možda beskonačno, kao duša, objašnjava dalje naučnik.

Dr Hand-Peter Dur, bivši direktor Instituta za fiziku "Maks Plank" u Minhenu, svojevremeno je izjavio:

- Ono što smatramo da je ovde i sada, ovaj svet, to je zapravo samo materijalni nivo koji nam je razumljiv.Sve izvan toga je beskonačna stvarnost. Telo umire, ali duhovni kvantni nivo opstaje. Na taj način, ja sam besmrtan.

OVDE pogledajte “Vrata pakla” koja su otvorena već pola veka.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Život posle smrti

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA