Najnovije

VUČIĆ ŽENI ŠREDERA: Predsednik Srbije specijalni gost na venčanju! I Putin među svatovima!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pozivnicu za venčanje nekadašnjeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera koje će biti upriličeno u oktobru u Berlinu.

Gerhard Šreder (Foto: Sinhua)

Šef srpske države pozvan je kao specijalni gost, objavila je TV Prva. Među svatovima biće i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je prošlog vikenda prisustvovao venčanju šefice austrijske diplomatije Karin Knajsl.

On se na svadbi zadržao nešto manje od dva sata i bio je prava zvezda njenog venčanja. Kad je reč o svadbenom poklonu, tu je bio originalan - "poklonio" joj je nastup kozačkog ansambla!

Ceremonija Šrederovog venčanja održaće se u luksuznom hotelu u blizini Branderburške kapije. Bivšem nemačkom kancelaru, i jednom od najmoćnijih ljudi Evrope, ovo je peti brak! Ovog puta on se ženi 26 godina mlađom Južnokorejkom Kim So-jeon.

Šreder (73), koji je zbog četiri braka zaradio nadimak "čovek audi", po četiri kruga na logou tog nemačkog proizvođača automobila, odlučio je da na ludi kamen stane sa Kim So-jeon. 

NJihova veza je izašla u javnost u septembru, kada je Doris Šreder Kopf, četvrta Šrederova supruga, tokom razvoda rekla da je Kim igrala ulogu u raspadu njenog braka s bivšim kancelarom.

Ovo su sve Šrederove žene:

1. Eva Šubah 

Prvi brak nemački kancelar sklopio je pre 50 godina, 1968. sa Evom Šubah, koja mu je bila drugarica iz detinjstva. Oboje su bili u ranim dvadesetim, a brak je potrajao svega nekoliko godina i par se 1972. godine razveo.

2. Ana Tašenmaher

Iste godine kada se i razveo, Šreder je uplovio u drugi brak sa Anom Tašenmaher, nastavnicom u školi. Bili su u braku punih 12 godina, a zvanično su se razveli 1984. godine, mada su kružile priče da su je 3 godine ranije rastavili.

3. Hiltrud Hampel

Ponovo, Šreder nije oklevao dugo nakon razvoda i 1984. godine sklopio je svoj treći brak, ovog puta sa Hiltrud Hampel, javnošću poznatom i kao "Hilu".

Godine 1996. najavili su razdvajanje, a zatim 1997. razvod.

4. Doris Šreder Kopf 

Šreder je ponovo, već prema ustaljenom obrascu iste godine kada se i razveo uplovio u novi brak, ovoga puta sa 19 godina mlađom novinarkom Doris Šreder-Kepf. Par je usvojio dvoje dece, a Doris ima dete iz prethodne veze.

Ovo je bio najduži Šrederov brak i trajao je 18 godina. Početkom 2015. par je najavio razdvajanje, a u septembru 2016. su zvanično su podneli zahtev za razvod. 

5. Kim So-jeon

Novu ljubav Gerhard Šreder (73) upoznao je više od godinu dana pre nego što je Šreder-Kepf podnela zahtev za razvod.  Bivši kancelar je upoznao Kim So-jeon, koja je i sama bila udata i imala ćerku, na menadžerskoj konferenciji u Južnoj Koreji gde mu je bila prevodilac. 

Oboje imaju decu sa bivšim partnerima.

Pročitajte OVDE zašto Melanija ne sme da ostavi Trampa pa ćuti kao zalivena.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Putin igrao na svadbi.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA