Najnovije

NEVIĐENI SKANDAL! Ukrajinci postavili skulpturu Isusa sa podignutom rukom poput naciste! (FOTO)

Gradske vlasti Lavova su u aprilu 2018. objavile konkurs za dečije crteže o zapadnoukrajinskoj SS diviziji „Galičina“. Nešto ranije u novembru 2017. otkrile su spomen-ploču Romanu Šuheviču, komandantu Ukrajinske ustaničke armije

Ukrajinci (Foto: Jutjub)

U Lavovu, gradu na zapadu zemlje koji je “prestronica” ukrajinskih unijata (grkokatolika) – među novim skulpturama postavljenim unutar rekonstruisanog Visokog zamka našao se i Isus Hrist sa desnom rukom podignutom na način na koji su se pozdravljali i otpozdravljali nacisti i ukrajinski nacisti.



Uz takvo podizanje ruke sledile su reči “Hajl Hitler” i “Zig Hajl”. Tih reči na lavovskoj skulpturi nema, ali se prašina podigla. Prvo je tamošnjeg istoričara Vasilija Raseviča alarmirao poznanik koji se zadesio kod Visokog zamka u momentu postavljanja skulpture, a potom se Rasevič oglasio rečima:

- LJudi, pa to je užas! Dokle više?! Poštovani vernici, zaustavite se! Greh je tako se izrugivati se svom Bogu! Međutim, oglasili su se i oni koji u položaju Hristove ruske ne vide ništa loše. Naprotiv! Jedan od takvih je i izvesni Saško Bugaenko koji je i govorio:

- Šta je problematično u tome što Isus ziguje? Pa to je simbol nacije i vere! Visoki zamak je pod zaštitom Unesko, pa se neki pitaju, da li to i Ujedinjene nacie stoje iza Hrista sa nehrišćanski podignutom rukom.

U toku su pripreme za bilateralni sastanak Rusije i SAD o Ukrajini. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ukrajinska ustanička armija (UPA) učestvovala je u borbama protiv Rusa (Sovjeta) tokom Drugog svetskog rata na strani nacističke Nemačke

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA