Najnovije

JEZIVI DETALJI KRVAVE ZASEDE: Žene džihadisti namamili vojnike SAA, a onda je usledila klanica! (MAPA/VIDEO)

Blog "Al-Suvaida 24" otkrio je da su borci ID koristili žene kako bi namamili jedinicu Sirijske arapske vojske (SAA) u zasedu na jako utvrđenom području Al-Safe, pre dva dana.

Islamska država (Foto: Jutjub)

Detaljnije, sirijski vojnici su primetili grupu žena na tom području i počeli su da napreduju prema njima, misleći da su taoci civili. Međutim, žene su pripadale Islamskoj državi i vojnici su bili napadnuti.



- ID je koristila žene da iz zasede napadnu sirijske vojnike i opkole ih, koristeći nepristupačan teren u oblasti gde je osoblje bilo izloženo teškoj vatri iz više pravaca, što je rezultiralo stradanjem 7 osoba i ranjavanjem više od 50 drugih - rekao je vojni izvor za “Al-Suvejdu 24”.



Vojni izvor je dodao da su borci ID uništili 4 vozila SAA protivtenkovskim vođenim projektilima (ATGM). Uprkos ovim teškim gubicima, SAA je uspela da spreči ID da opkoli preostale vojnike u Al-Safi, prema izvoru.



Ranije ovog meseca, SAA i lokalni borci pokrenuli su vojnu operaciju na severu Al-Suvajde kako bi eliminisali preostale borce ID i oslobodili oko 30 civila zarobljenika, koji su 25. jula oteli džihadisti Islamske države.

Preokret na severu Sirije. Značajan broj pobunjenika prelazi na stranu SAA. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Spasilačka misija SAA na planini Al Safa. Islamska država je kidnapovala civile, a potom su ih džihadisti odveli u planinu, što je dodatno otežalo posao SAA

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA