Najnovije

IRAN OBEĆAO - SIRIJA POSTAJE VOJNA SILA! Možda i nuklearna?! Pao dogovor između Asada i Hatamija! (VIDEO)

Sirijski predsednik Bašar Al-Asad sastao se sa iranskim ministrom odbrane i brigadnim generalom Amirom Hatamijem

Amir Hatami (Foto: Jutjub)

Prema Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA) njih dvojica su se u nedelju sastala u Damasku, gde su razgovarali o brojnim temama, uključujući borbu protiv terorizma u Siriji i ulogu Irana u pomoći sirijskoj vladi. Iranski ministar odbrane naglasio je podršku sirijskom narodu i rukovodstvu zemlje u njihovoj tekućoj borbi protiv terorizma.


Sa svoje strane, predsednik Bašar al-Asad je potvrdio važnost ove posete i dubinu sirijsko-iranskih odnosa, naglašavajući važnost razvoja procesa zajedničke koordinacije i izrade dugoročnih planova saradnje koji povećavaju zajedništvo ljudi Irana i Sirije u suočavanju sa onim što im se dešava. Ovaj najnoviji sastanak dolazi samo 24 sata nakon što je rusko Ministarstvo odbrane izjavilo da SAD i njihovi saveznici planiraju napad na Siriju.

Iran može pomoći Siriji u razvoju naoružanja - rekao je ministar odbrane Irana, Amir Hatami

Iran može pomoći Siriji u procesu rekonstrukcije, kao i u razvijanju vojne opreme, rekao je iranski ministar odbrane i brigadni general Amir Hatami u ponedeljak tokom posete Damasku.

- Iranski privatni sektor ima dovoljno velikih kapaciteta da pomogne sirijskom narodu i vladi u procesu rekonstrukcije. Islamska Republika Iran takođe poseduje snažnu odbrambenu moć i može pomoći Siriji da razvije vojnu opremu - rekao je Hatami nakon razgovora s njegovim sirijskim kolegom generalom Ali Abdulahom Ajoubom, kako je citirala agencija “Mehr”.


Sa svoje strane, Ajoub se zahvalio Iranu na pomoći u borbi protiv terorista u Siriji. Pored toga, Hatami i Ajoub su potpisali sporazum za razvoj vojne i odbrambene saradnje između dve zemlje, javlja “Mehr”.

- Sirija prolazi fazu krize i ulazi u fazu obnove, a kao rezultat će potpisani sporazum definisati oblasti prisustva, doprinosa i saradnje između Teherana i Damaska - izjavio je iranski ministar.

Sirija je u stanju građanskog rata od 2011. godine, a vladine snage se bore protiv brojnih opozicionih grupa i terorističkih organizacija. Iran, zajedno sa Rusijom i Turskom, garantuju režim prekida vatre u Siriji.

Napetost raste u Persijskom zalivu. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijska patriotska pesma “Bog, Sirija i Bašar” posvećena sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA