Najnovije

POPOVIĆ: Neću se izviniti LGBT zajednici, ne kršim zakone

Ne prihvatam preporuku poverenice da se izvinim licima LGBT populacije i neću se izviniti LGBT osobama jer nisam prekršio nijedan zakon, niti sam nekoga uvredio, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

Nenad Popović (Foto: Jutjub)

"Glavno je pitanje zašto je poverenica spavala četiri meseca, i ko je to naglo probudio da donese ovakvu odluku pred održavanje gej parade u Beogradu 16. septembra", naveo je Nenad Popović u saopštenju.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti je pre nekoliko dana saopštila da je izdala mišljenje da je Popović prekršio Zakon o zabrani diskriminisao LGBT populaciju i preporucila mu da u roku od 15 dana objavi pisano izvinjenje.

Kako je saopštila Kancelarija Poverenice, preporuka Popoviću je da se ubuduće uzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama.

Ona je donela mišljenje i preporuku na osnovu prijave LGBT organizacije nakon što je ministar Popović na svom Tviter nalogu komentarisao uvoz prve gej slikovnice iz Hrvatske, a vest o tome je objavljena pod naslovom "Roko ima dve mame, a na dvojicu tata".

Popović je ocenio da ta preporuka nije slučajno doneta u ovom trenutku, a posebno ako se uzme u obzir da je jedan od glavnih zahteva organizatora ovogodišnje gej parade - legalizacija istopolnih brakova u Srbiji.

"Poručujem da ću ostati odlučno pri svojim uverenjima, koje sa mnom deli najveći broj građana Srbije, i da ću se dosledno zalagati da nikada u Srbiji ne dozvolimo da 'Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata' ", zaključio je Popović.

Iranski ministar odbrane hitno doputovao u Siriju, situacija je napeta! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nenad Popović: Opet će se u Prizrenu čuti "Srpska se truba s Kosova čuje"

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA