Najnovije

RUSKI ANALITIČAR: Ovo je preduslov za rusku vojnu bazu u Srbiji

„Ukoliko Srbija hoće da joj Rusija vojno pomogne, pre svega treba da postoji bilatarni sporazum o vojnoj pomoći; i Rusija je spremna za takvu vrstu dogovora”, izjavio je u Beogradu Leonid Savin, glavni i odgovorni urednik geopolitičkog sajta Geopolitica.ru, i zajedno sa Aleksandrom Duginom, osnivač Evroazijskog pokreta iz Rusije.

S-400 (Foto: RIA)

Savin je ovo rekao tokom gostovanja u Srpskom kulturnom klubu (Skerlića 12 u Beogradu) gde je predstavljan Evroazijski pokret koji je nedavno registrovan i u Srbiji.

Predstavljanje Evroazijskog pokreta u Beogradu – Leonid Savin (u sredini) (Foto: Pravda)

– Mora da postoji prvo inicijativa sa srpske strane za takvu vrstu pomoći. U slučaju Sirije nismo imali vojni sporazum, ali se državno rukovodstvo sirijske države obratila Rusiji za vojnu pomoć i mi smo im izašli u susret. Posledice tog našeg dogovora su svima poznate. A tako nešto može da se ponovi i u slučaju Srbije, u smislu prisustva Rusije ovde, preko vojne baze i isporučene vojne pomoći. Glavno je da postoji pravni osnov za to i prethodna želja Srbije da joj Rusija vojno pomogne – zaključio je Savin odgovorivši na postavljeno pitanje o potencijalnoj vojnoj pomoći Rusije Srbiji, ukoliko bi bio ugrožen suverenitet i bezbednost srpske države i naroda Srbije, odnosno srpskog naroda na Balkanu.

Savin je autor više knjiga iz oblasti geopolitike a u Srbiji se mogu nabaviti njegove knjige Od šerifa do teroriste i Mrežni ratovi.

Izjavu patrijarha Irineja o Kosovu i Metohiji koja je cenzurisana u medijima koje kontroliše SNS pogledajte OVDE.

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Leonidom Savinom.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA