Najnovije

RUSI: „Beli šlemovi“ predali teroristima u Siriji otrovne supstance!

Predstavnici „Belih šlemova“ su isporučili veliki teret otrovnih supstanci u sirijski grad Sarakib, na skladište koje koristi teroristička grupa Ahrar el šam, saopštio je na brifingu rukovodilac ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji Aleksej Cigankov.

Beli šlemovi (Foto: Jutjub)

„Prema informacijama koje je dobio ruski Centar za mirenje zaraćenih strana od nekoliko nezavisnih izvora koji se nalaze u provinciji Idlib, u grad Sarakib je dopremljen iz Afsa na dva velika kamiona veliki teret otrovnih supstanci“, rekao je Cigankov.

Po njegovim rečima, u pratnji osam predstavnika organizacije „Beli šlemovi“ otrovne supstanci su bile dopremljene na skladište koje koriste militanti grupe Ahrar el šam za čuvanje oružja, gde su ih dočekala dva visoka komandira navedene ilegalne oružane formacije.

„Kasnije je deo tereta u plastičnim bocama bez oznaka prevezen na drugo mesto baziranja militanata u južnom delu provincije Idlib za insceniranje korišćenja hemijskog oružja protiv civila i kasnije optužbe vladinih snaga za incident“, rekao je predstavnik Centra.

Pročitajte OVDE koji je sledeći ruski cilj u Siriji.

Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Beli šlemovi odavno su označeni kao saradnici terorista.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA