Najnovije

RUSKI ANALITIČAR LEONID SAVIN: Srbija treba da zatraži veće rusko prisustvo, i da se sprema da uzme Kosovo nazad (VIDEO)

Gost nove epizode emisije "RasPravda" bio je ruski geopolitički analitičar i direktor administracije Evroazijskog pokreta iz Moskve Leonid Savin. Savin je govorio o geopolitičkoj situaciji u svetu, ukrajinskoj krizi, političkoj situaciji u Rusij, odnosima Rusije i Srbije, Putinovom odnosu prema predsedniku Vučiću i drugim aktuelnim temama.

Leonid Savin (Foto: HelmCast)

- Srbija pre svega treba da zatraži veće rusko prisustvo, i da se sprema da uzme Kosovo nazad jer će se stvoriti okolnosti za to. Pogledajte, pre pet godina niko u Rusiji ne bi ni pomislio da Krim može ponovo da bude ruski, ali su određene ukrajinske grupe, podržane od strane SAD i Zapada, na osnovu svojih pogrešnih ideja stvorili pogodnu situaciju. Zato mislim da Srbi moraju da budu spremni –rekao je Savin komentarišući moguća rešenja za Kosovo i Metohiju.

Komentarišući mogućnost da Srbija prizna nelegalnu nezavisnost Kosova, Sabvin je rekao da bi to dovolo Rusiju u nezgodan položaj.

- Ako Srbija hoće da prizna Kosovo, to će Rusiju dovesti pred veoma težak izbor. Jer, Rusija zvanično zastupa politiku nemešanja, pa ako to bude zvanična pozicija Srbije, zašto bi se Rusija protivila takvoj odluci? – upitao je on.

Savin je objasnio da se u srpskim medijima stvara pogrešna slika o odnosima Putina i Vučića i da misli da Putin nema veliko poverenje u predsednika Srbije.

Savin je boravio nekoliko dana u Beogradu povodom osnivanja srpskog predstavništva Evroazijskog pokreta, o čemu više možete čitati OVDE. Savin je, uz Aleksandra Dugina, autor knjige “Mrežni ratovi”, a američkom neoružanom ratu protiv drugih država, koja je doživela veliki uspeh u Srbiji i koju možete naručiti OVDE. Takođe se u Srbiji može nabaviti i Savinovu knjiga “Od šerifa do teroriste” koju možete naručiti OVDE.

Pogledajte celu emisiju:

Šta je Savin rekao o mogućoj ruskoj bazi u Srbiji saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA