Najnovije

LAVROV: Ruska i turska vojska pripremaju ofanzivu na Idlib!

Vojni zvaničnici Rusije i Turske vode konsultacije povodom izvođenja operacije u sirijskoj provinciji Idlib, rekao je šef diplomatije Sergej Lavrov na pres-konferenciji sa saudijskim kolegom Adelom el DŽubejrom.

Sergej Lavrov (Foto: Ria)

„Pre nekoliko dana u Moskvi su održani razgovori ministara inostranih poslova, ministara odbrane i predstavnika specijalnih službi, tokom kojih je posebna pažnja, iz poznatih razloga, bila posvećena Idlibu“, rekao je Lavrov.

„Kako prevesti taj politički dogovor na praktični jezik — o tome govore pripadnici vojske Rusije i Turske koji su upoznati sa situacijom na terenu“, dodao je Lavrov.

On je dodao da se nada da Zapad neće ometati kontraterorističku operaciju u tom regionu.

„Veoma se nadam da zapadni partneri koji naduvavaju spekulacije da vladine snage, navodno, planiraju hemijske napade, neće podsticati provokacije koje se očigledno spremaju, niti će sprečavati antitrerorističku operaciju u toj zoni deeskalacije protiv Nusra fronta, koju su i UN i SAD označile kao terorističku organizaciju", rekao je on.

Teritoriju Idliba u ovom trenutku praktično ne kontrolišu vladine snage Sirije. Tamo se nalaze militanti oružane opozicije, kao i drugih grupa koji s vremena na vreme napadaju pozicije sirijskih snaga.

Pročitajte OVDE kakvo to naređenje čeka SAA.

Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Turci se za Idlib pripremaju mesecima.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA