Najnovije

SKUPILO SE S KOCA I KONOPCA: DŽihadisti mobilisali sve što može da puca! Bageri kopaju, Idlib vri, spremaju odbranu od Rusa i SAA! (VIDEO)

DŽihadisti u provincijama Hama, Idlib i Latakija okupili su masovnu silu kao odgovor na velike vojne snage Sirijske arapske vojske (SAA) u ovim provincijama, izvestio je izvor u severoistočnoj Latakiji.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Prema vojnom izvoru, džihadisti Hadžat Tahrir Al-Šama (HTŠ), Turkestanske islamističke partije (TIP), i saveznici mobilisali su hiljade boraca u severozapadnoj Siriji kako bi branili svoje oblasti od napada Sirijske arapske vojske (SAA) i njihovih saveznika.

Konkretno, izvor je dodao da su džihadisti mobilisali veliku silu unutar regiona Al-Gab i severnog dela Hame, koji podseća na brojnost DŽaiš Al-Fateha tokom njihove ofanzive u Idlibu u proleće 2015. godine.

Ove navedene oblasti u provincijama Hama i Idlib očekuju da će biti prvi ciljevi predstojeće ofanzive Sirijske arapske vojske (SAA) u severozapadnoj Siriji. Izvor je dodao da su Turkestanska islamska partija (TIP) i Hadžat Tahrir Al-Šam (HTŠ) iskopali veliku mrežu rovova koji se prostiru na dalekoj udaljenosti u provincijama Idlib i Hama.

Islamska država pretrpela strahovit udarac na jugu Sirije. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bitka za Idlib može početi svakog časa. Sirijska vojska i džihadisti vrše poslednje pripreme pred početak velike bitke

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA