Najnovije

ŠTA SE DEŠAVA SA KAPETANOM DRAGANOM?! Hitno prebačen u Zagreb!

Dragan Vasiljković poznatiji kao kapetan Dragan danas je prebačen iz Splita u zatvor Remetinec u Zagrebu, čime je i formalno otpočela procedura posle koje će tek biti u prilici da zatraži da bude prevremeno pušten na slobodu.

Dragan Vasiljković - Kapetan Dragan (Foto: Jutjub)

Zbog godišnjih odmora, kapetanu Draganu je tek nedavno dostavljeno rešenje kojim je početkom jula pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora. Prema pravnoj proceduri u Hrvatskoj on je posle dobijanja tog rešenja upućen na "posmatranje", a nakon toga bi trebalo da dobije rešenje u kom zatvoru će odslužiti ostatak kazne.

Pravni zastupnik Dragana Vasiljkovića u Hrvatskoj, Slađana Čanković kaže da će "posmatranje" u Remetincu trajati između tri i četiri nedelje, ali da još nije jasno u koji zatvor će zatim biti prebačen, posle čega bi i formalno mogao da zatraži prevremeno puštanje na slobodu. 

-Do sada su svi Srbi osuđeni za ratne zločine kazne izdržavali kaznu u posebnom odeljenju zatvora u Lepoglavi. Međutim, to ne znači i da će Vasiljković biti tamo upućen. Jedino je sigurno da će on tek po prebacivanju u neki zatvor steći pravo da zatraži prevremeno puštanje na slobodu i on će to i učiniti - kaže Čanković i dodaje da ne postoji zakonski rok u kome sud treba potom da se izjasni da li će taj zahtev prihvatiti ili ne. 

- Nedavno sam ga obišla u Splitu i on je zdravstveno dobro. Rekao je da će tražiti prevremeni otpust zato što mu je ostalo faktički još samo godinu i po dana od propisane kazne. Istovremeno, naš pravni tim ne odustaje od žalbe Ustavnom sudu Hrvatske na ovu presudu - ističe Čanković.

Srpska desnica želi rusku vojnu bazu u Srbiji. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: vesti-online. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kapetan Dragan

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA