Najnovije

ŠIPTARSKI LIDERI ODLUČILI: Nema "razgraničenja"!

Složili smo se da u Briselu ne razgovaramo o razmeni teritorija između Kosova i Srbije, izjavio je danas Ramuš Haradinaj, posle nenajavljenog sastanka sa Hašimom Tačijem i Kadrijem Veselijem.

Haradinaj i Tači (foto: Jutjub/Pravda)

U razgovoru su učestvovali i Bedžet Pacoli, Fatmir LJimaj i Dardan Gaši.

Sastanak je održan jutros u tzv. Skupštini Kosova.

Kosovska opozicija podnela je zahtev za održavanje vanredne sednice parlamenta 4. septembra, kaže šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti.

Kako navodi RTK2, očekuje se da će na ovoj sednici biti usvojena rezolucija kojom će Hačimu Tačiju biti zabranjeno da pregovara sa Beogradom o teritoriji.

Hoti tvrdi da je više od 80 poslanika spremno da glasa za rezoluciju na sednici, koja će biti održana tri dana pre najavljenog nastavka dijaloga u Briselu.

"Ovu rezoluciju ćemo poslati našim međunarodnim prijateljima, koji su pomogli državi Kosovo da dostigne tačku u kojoj je sada, o jasnoj volji građana Kosova da nisu spremni da pregovaraju o teritoriji Republike Kosovo", naveo je Hoti na svom nalogu na Fejsbuku, na kojem je objavio i zahtev za održavanje vanredne sednice.

Prištinska Koha ranije danas je objavila da će se dve članice vladajuće koalicije, Alijansa za budućnost Kosova  Ramuša Haradinaja i Nisma Fatmira LJimaja pridružiti opoziciji u zahtevu za sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi bila doneta rezolucija kojom bi se Tačiju zabranilo da sa Beogradom pregovara o "teritorijalnom integritetu Kosova".

Kadri Veselji, koji je i predsednik najuticajnije vladajuće DPK, kritikovao je juče opoziciju zbog takvog zahteva, ocenivši ga apsurdnim i nepotrebnim.

OVDE pogledajte kako je Haradinaj napao Putina.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Predsednik Milošević u Hagu rekao veliku istinu o Kosovu i Metohiju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA