Najnovije

Dirljivo sećanje na Glogija i Smokija: Počast na festivalu u Nišu

Sinoć je na Festivalu glumačkih ostvarenja ''Filmski susreti'' u Nišu mnogobrojna publika odala počast velikanima srpskog glumišta LJubiši Samardžiću i Nebojši Glogovcu, koji su preminuli u periodu između dva festivala.

Nebojša Glogovac (Foto:Jutjub)

Minutom ćutanja i paljenjem svetala na upaljačima i mobilnim telefonima publika je na vrlo emotivan način priredila omaž Glogiju i Smokiju, koji su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji. Publika je na otvaranju festivala imala priliku da vidi film "Južni vetar" u kojem je Glogovac glumio poslednju ulogu u životu. Da priča ima još više simbolike, na jučerašnji dan pre godinu dana, 30. avgusta 2017. godine, Glogovac je poslednji put proslavio rođendan, a iste večeri uručena mu je prestižna nagrada Fimskih susreta u Nišu ‘’Gran pri Naisa’’ za ulogu u filmu ‘’Ustav Republike Hrvatske’’. 

Predsednica žirija ovogodišnjeg festivala Ana Sofrenović, koja je bila njegova partnerka u filmovima “Nebeska udica” i “Ubistvo sa predumišljajem”, u dirljivom govoru setila se svog prerano preminulog kolege i prijatelja.

- Umeo je da hoda sa istinom i to je jedino što mogu reći o njegovom glumačkom daru. Glumac koji je obeležio svoju epohu i vreme u kome je živeo. Presrećna sam što sam delila to vreme s njim. Užasno mi je teško što ga nema i što ne možemo da vidimo njegove nove uloge. On je glumac koji se divno izrazio u jako teškom vremenu u kome je živeo - rekla Sofrenovićeva.

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA