Najnovije

BILO JE FRUSTRIRAJUĆE, ALI USPEO SAM! Đoković: Zvanično sam se vratio na Vimbldonu!

Novak Đoković se plasirao u 3. kolo masters turnira u Torontu posle čega je istakao da je sve drugačije kada na Rodžers kup dođete kao osvajač Vimbldona.

Đoković (Foto: Sinhua)

Đoković je u 2. kolu nadigrao Kanađanina Petera Polanskog sa 6:3, 6:4.

- Volim da igram na tvrdoj podlozi, i to baš u Kanadi. To je podloga na kojoj sam ostvario velike uspehe u karijeri. Drugačije je kada u Toronto stignete posle osvajanja Vimbldona. Kada kiksnete na Vimbldonu, onda ovde dođete i nemate dovoljno samopouzdanja. Još jedna gren slem titula je za mene stigla u savršenom trenutku u karijeri, bio je to savršen scenario za mene - rekao je Đoković i dodao:

- Imao sam sreće da osvojim Vimbldon, to mi daje dodatnu motivaciju. Kao dete sam uvek odvajao taj Vimbldon od ostalih trofeja i drugačije gledao na njega, on je za mene poseban. Ovogodišnje osvajanje tog trofeja je specijalno i zbog toga što me je sin prvi put video kako podižem pehar i dozivao me sa tribina - istakao je Novak.

Srpski teniser je dodao i da mu se način života promenio od kada je postao otac, kao i da voli da provodi vreme sa svojom porodicom.

- Oni provode mnogo vremena u bazenu ovih dana, nedelju posle Vimbldona smo proveli zajedno u Italiji, na planini. Isli smo na zip lajn, udisali svež vazduh, mirisali cveće, igrali različite sportove. Posle toga smo otišli u Španiju, tamo je i dalje moja porodica, sa mojim bratom. Volim da provodim vreme sa njima. Stefan voli da igra igre memorije, Tara se stalno smeje, ona nas uvek sve razveseli u kući - podvukao je Novak.

Đoković se ponovo osvrnuo na važan momenat ove sezone - osvajanje Vimbldona, kao i na to koliko mu je taj trofej pomogao da se vrati u svoju pravu formu.

- Moj zvanični povratak bio je to osvajanje Vimbldona. Veliko olakšanje - to je ono što sam osećao posle meč lopte na Vimbldonu. Konačno sam se vratio na onaj nivo na kome sam bio godinama. Radio sam više nego ikada kako bih se vratio. Bilo je frustrirajuće ali sam uspeo. I dalje se bavim sportom koji volim - zaključio je Đoković.

Đoković će se u meču za plasman u četvrtfinale sastati sa boljim iz duela Dominik Tim - Stefanos Cicipas. 

Slovaci oduševili "delije" pesmom o Kosovu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA